Obchodné riadenie

Všetko o chove králikov ako o obchode

Všetko o chove králikov ako o obchode

Video: 004mala farma kralici a perlicky 2024, Júl

Video: 004mala farma kralici a perlicky 2024, Júl
Anonim

Chov králikov je jedným z najsľubnejších a najziskovejších odvetví chovu zvierat. Pri chove králikov môžete v krátkom čase vytvoriť výnosnú produkciu. Ziskovosť tohto podnikania priamo závisí od profesionality chovateľa králikov. Začínajúci podnikatelia často nezohľadňujú skutočnosť, že starostlivosť o králiky má mnoho jemností.

Image

Návod na použitie

1

Aktívny rast šľachtenia králikov v priemyselnom meradle sa začal v sovietskych časoch, po páde ZSSR sa zatvorili kolektívne farmy chovajúce veľké králiky a tempo rastu v priemysle sa znížilo. V súčasnosti sa králiky chovajú na súkromných malých farmách a na súkromných farmách. Hlavnými produktmi chovu králikov sú dietetické mäso, králičia pečeň, páperie a koža. V podstate sú králiky chované na mäso. Chov králikov je ziskový podnik, doba návratnosti pre poľnohospodársky projekt nie je dlhšia ako 1 rok.

2

Pred nákupom zvierat je potrebné preštudovať technológiu chovu a chovu králikov. Najprv je potrebné postaviť králik - miestnosť, v ktorej budú bunky s králikmi. Aby sa znížili počiatočné investičné náklady, môže sa králik postaviť vlastnými rukami. V zimnom období je potrebné zabezpečiť vykurovanie miestností. V králikoch je potrebné zabezpečiť dobré osvetlenie, čistý vzduch a neprítomnosť prievanu.

3

Bunky je možné vyrábať aj vlastnými rukami alebo si ich môžete kúpiť v špecializovanom obchode. Na optimalizáciu výrobného procesu musí mať králik niekoľko druhov buniek. Klietky pre ženy by mali byť po okroly vybavené krabicou pod hniezdom. Bunky pre mužov by mali byť priestranné, pre jedného muža sa môže vysadiť 8 až 10 samíc. Samostatne by sa mali poskytovať bunky na predbežné držanie králikov od veku 10 týždňov a pre tehotné králiky. Každá klietka musí mať nápoj.

4

V poslednom čase je rozšírené zrýchlenie chovu králikov. Zároveň sa králiky chovajú v špeciálnych mini-farmách, ktorých prevádzka je plne automatizovaná. V malých farmách sú bunky usporiadané do niekoľkých úrovní, čo môže výrazne ušetriť miesto a znížiť náklady.

5

Na otvorenie mini farmy je potrebné si kúpiť chovné stádo, ktoré sa skladá z 20 samcov a 40 samíc. Cena chovného králika závisí od plemena a jeho individuálnych charakteristík a pohybuje sa od 500 do 2000 rubľov za kus.

6

Králiky sú náchylné na rôzne infekčné choroby. Infekcia králikov sa šíri veľmi rýchlo a môže ovplyvniť celú populáciu, takže nemôžete ušetriť na očkovaní. Králiky musia byť očkované proti chorobám, ako je myxomatóza a vírusová hemoragická choroba. Pri práci s králikmi sa musia dodržiavať hygienické predpisy. Do farmy sa nesmú dostať nepovolané osoby. Pri zavádzaní nového dobytka je dôležité dodržiavať karanténne opatrenia.

7

Chovateľ králikov musí vopred pripraviť kŕmnu základňu. V lete by mali prevládať zelené a sukulentné krmivá av zime králiky dostávajú hlavne suché jedlo (seno). Na prípravu takéhoto krmiva je na prípravu potrebná veľká práca a čas. Veľké farmy preto zavádzajú automatický systém kŕmenia a často používajú granulované krmivo.

8

Hlavným problémom začínajúceho podnikateľa v takmer každom priemysle je nájsť trh. Preto je v počiatočnej fáze potrebné vypracovať podrobný podnikateľský plán a venovať osobitnú pozornosť plánu predaja. Hlavnými nákupcami králikových výrobkov môžu byť veľké maloobchodné reťazce alebo malé mäsiarstvo. Ak chcete implementovať vzhľady, môžete skúsiť nájsť kožušinový ateliér alebo súkromného módneho návrhára.

Chov králikov ako podnikanie

Odporúčaná