management

7 štýlov manažéra, ktorým sa treba vyhnúť

7 štýlov manažéra, ktorým sa treba vyhnúť

Video: 7 vecí, ktorými si ničíte svoj bike 2024, Júl

Video: 7 vecí, ktorými si ničíte svoj bike 2024, Júl
Anonim

Jedným z dôvodov, prečo zamestnanci opúšťajú spoločnosť, je zlé riadenie. A väčšina z tých, ktorí kedy boli v takýchto podmienkach, môže s týmto tvrdením súhlasiť. Veľa záleží na správcovskom správaní.

Image

Na základe skúseností mnohých podriadených sa zostavilo sedem hlavných štýlov správania, ktoré spôsobujú veľkú túžbu zamestnancov opustiť zamestnanie:

1. Nedodržiavajte svoje sľuby

Ak manažér nedodrží svoje sľuby, ako môže očakávať, že niekto okolo neho dodržiava svoje sľuby? Takéto správanie môže vytvoriť kultúru, ktorá umožňuje nedostatočnú zodpovednosť v rámci tímu. A nedostatok zodpovednosti povedie k zníženiu výkonnosti tímu. Zníži sa tým aj dôvera ostatných zamestnancov vo vás.

2. Ignorovanie neefektívnych pracovníkov

Nedbalí umelci v tíme môžu de-motivovať dobrých a skvelých umelcov. Ovplyvnia prácu ostatných v tíme, ako aj celkový úspech tímu. Čím dlhšie bude manažér čakať na vyriešenie tohto problému so zlým výkonom, tým väčšie riziko straty najlepších zamestnancov.

3. Prítomnosť nepravidelných stretnutí

Keď sa manažéri rozhodnú, že s tímom nebudú mať pravidelné stretnutia, vyšlú signál, že komunikácia medzi členmi tímu nie je dôležitá. A keď si tím pravidelne nevymieňa informácie, je pravdepodobné, že jeho členovia nie sú zahrnutí do kľúčových rozhodnutí, správ o pokroku a vzájomného školenia.

4. Odmietanie názorov a nápadov druhých

Nikto nemá rád „know-how je všetko“ a keď manažér odmietne myšlienky druhých, odošle sa správa, že je múdrejší ako ostatní v tíme. Časom ľudia prestanú zdieľať svoje nápady a inovácie, budú zatvorené. Nakoniec manažér stratí svoju konkurencieschopnosť.

5. Mikrokontrola

Manažér je presvedčený, že existuje iba jeden spôsob, ako dokončiť úlohu, a že musí robiť všetky rozhodnutia sám. Ľudia sa potom pravdepodobne obrátia na vedúceho, aby o tom podali správu. Takýto manažér nakoniec ukáže ostatným, že nedôverujete iným úsudkom. Mnohí sa začnú spoliehať na manažéra pri všetkých rozhodnutiach a ďalšia vec, ktorá nasleduje, je, že manažér bude robiť všetku prácu pre svoj tím sám.

6. Vyjadrenie arogancie

Len skutočnosť, že osoba je manažérom, z neho nestáva kráľa (alebo kráľovnú). Je manažér schopný vyjednávať so svojim podriadeným? Alebo sú zamestnanci na rozdiel od neho vždy „tými, ktorí robia chyby“? Arogancia sa môže prejaviť ako neskoro na stretnutia a stráca čas s ostatnými ľuďmi. Zrátané podčiarknuté: Arogance ukazuje neúctu k iným ľuďom.

7. Nie je efektívne delegovanie

Ako manažér je jeho prvou úlohou získať prácu vďaka úsiliu iných ľudí, čo znamená, že musí byť delegovaný. Mnoho začínajúcich manažérov čelí problému tejto zodpovednosti, či už k tomu dôjde prostredníctvom plánovania alebo v reálnom čase.

Niektorí manažéri vlastne vidia, ako je delegovanie riskantné. Neochota delegáta je často vyvolaná strachom: strach stráca kontrolu, stráca povesť odborníka alebo musí čeliť neznámemu. Pamätajte, že delegovanie je omnoho viac ako len prenos z úlohy alebo riešenia; Vyžaduje si to pochopenie toho, koho delegovať; koľko informácií je potrebné zdieľať; a ako často sledovať pokrok a stav osoby.

Tipy sú pomerne jednoduché. Mal by sa vypracovať plán, ako môžete zmeniť svoje správanie ako vedúceho, aby ste predišli riziku straty špičkových výkonov.

Odporúčaná