obchodné

Ako organizovať autoservis

Ako organizovať autoservis

Video: ON-LINE REZERVAČNÍ A PROPAGAČNÍ SYSTÉM PRO AUTOSERVISY - Vyberautoservis cz 2024, Júl

Video: ON-LINE REZERVAČNÍ A PROPAGAČNÍ SYSTÉM PRO AUTOSERVISY - Vyberautoservis cz 2024, Júl
Anonim

Stav povrchu vozovky na našich cestách zanecháva veľa želania, takže skôr alebo neskôr bude v prípade každého automobilu potrebné opraviť jeden alebo druhý z jeho komponentov. V tejto súvislosti sa zdá, že tok zákazníkov autoservisov je nevyčerpateľný.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako začnete pracovať na vytvorení automobilovej služby, musíte sa rozhodnúť, ktoré autá budete používať, od toho budú závisieť vaše ďalšie kroky.

Je potrebné zvoliť miesto pre budúcu automobilovú službu, pokiaľ možno s rozlohou najmenej 4 hektáre. Najlepšou možnosťou by bolo kúpiť pozemok ako nehnuteľnosť, napr nájomca môže neustále zvyšovať náklady na nájomné, čím bráni normálnemu rozvoju podnikania. Táto oblasť by sa mala nachádzať najmenej 50 metrov od obytných budov a čo najbližšie k rušným diaľniciam. Pred začatím výstavby bude potrebné povolenie od mnohých orgánov (hasičský zbor, SES, dopravná polícia).

2

V súčasnosti bolo povinné udeľovanie licencií na tento druh práce zrušené, čo výrazne zjednodušuje proces otvárania vašej vlastnej automobilovej služby, a preto je konkurencia v tomto odbore pomerne vysoká.

3

Nábor je dôležitou etapou v organizácii akéhokoľvek podnikania. Nestojí za to najímať zamestnancov, ktorí nemajú pracovné skúsenosti, alebo ak sú tieto skúsenosti veľmi malé, bude to mať negatívny vplyv na imidž spoločnosti, najmä v prvých mesiacoch servisnej služby. Je potrebné spočiatku prilákať zákazníkov kvalitnými službami. Je potrebné prijať vysokokvalifikovaných pracovníkov, ktorí sú odborníkmi vo svojom odbore.

4

Sada vybavenia závisí od zoznamu služieb, ktoré poskytuje autoservis. V každom prípade budete potrebovať:

- kompresor;

- súbor nástrojov;

- zariadenie na nabíjanie batérie;

- výťah na odstránenie motora;

- diagnostické vybavenie (ak sa chystáte opraviť motor);

- výťah pre samotný stroj (ak nie je viditeľný otvor).

Toto je minimálna sada, ktorá sa môže v prípade potreby zvýšiť.

Venujte pozornosť

Ak vezmeme do úvahy položky výdavkov (vybavenie, reklama, platy atď.) A príjmy (v závislosti od efektívnosti reklamy a kvality služieb), ziskovosť tohto podnikania môže dosiahnuť 90%.

Odporúčaná