obchodné

Ako zariadiť doručovanie domov

Ako zariadiť doručovanie domov

Video: nabbi radí | 1. diel: Ako si zariadiť kuchyňu 2024, Júl

Video: nabbi radí | 1. diel: Ako si zariadiť kuchyňu 2024, Júl
Anonim

S moderným rytmom života a dopravným zápcham rastie dopyt po doručovacích službách. Rozvoj online obchodu tento trend iba posilnil: pokojne si vyberte akýkoľvek produkt doma v počítači a potom ho pre mnohých kupujúcich pohodlne a príjemne získajte.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - internet;

  • - doprava.

Návod na použitie

1

Môžete si zorganizovať vlastnú kuriérsku službu, ktorá poskytuje rôznym organizáciám služby na doručovanie akéhokoľvek tovaru. Takýto podnik je výnosnejší v tom, že vyžaduje minimálne investície. Zaregistrujte svoju spoločnosť. Prijímajte kuriérov alebo špeditérov. Inzerujte v miestnych médiách, vytvorte si svoju vlastnú stránku na internete a postupne získajte stálych zákazníkov. Zvyšujte počet zamestnancov pri rozširovaní zákazníckej základne.

2

Najvýhodnejšie je dohodnúť si doručovanie domov, ak máte spoločnosť, ktorá vyrába alebo predáva akýkoľvek tovar. Ak ide o firmu súvisiacu s potravinami alebo s internetovým obchodom, výrazne ušetríte na obchodnom poschodí alebo v iných priestoroch potrebných na prácu.

3

Postarajte sa o správnu propagáciu vašej spoločnosti. Pravidelne aktualizujte brožúry, propagujte svoje produkty na internete. Pokúste sa sformulovať ponuku, ktorá vás odlíši od vašich konkurentov. Ak ste si istí svojimi schopnosťami, príďte s odvážnym sloganom, napríklad „doručenie do jednej hodiny alebo nákup na naše náklady“.

4

Vytvorte bezchybný logistický systém. Prijmite si požadovaný počet zamestnancov, zostavte plány zmien, vypočítajte cestovný čas pre hlavné oblasti mesta (berúc do úvahy dopravné zápchy a ďalšie okolnosti). Poskytnite všetkým kuriérom alebo zasielateľom celulárnu komunikáciu a požadujte okamžité informovanie zákazníka o najmenšom oneskorení. Dbajte na to, aby sa dodaný tovar (najmä pokiaľ ide o hotové jedlo) počas prepravy nezhoršoval. Na riadenie doručovacej služby by mal byť prijatý samostatný špecialista, ktorý prevezme celú organizáciu celého dodacieho cyklu.

5

Venujte pozornosť obrazu a podnikovej kultúre. Zadajte uniformu s logom spoločnosti pre zamestnancov doručovacej služby. Uskutočňovať školenia o pravidlách komunikácie s klientom. Podrobne opíšte všetky akcie kuriéra - od kontaktovania kupujúceho po počet krokov, ktoré môže podniknúť v dome klienta. To sú malé veci, ktoré tvoria lojalitu spotrebiteľov.

Venujte pozornosť

Ak sa platba za objednávku uskutoční pri dodávke, s cieľom vyhnúť sa strate peňazí podpíšte s kuriérom dohodu o zodpovednosti. Nezabudnite skontrolovať personál najatý bezpečnostnou službou a uschovajte všetky osobné údaje kuriérov.

Užitočné rady

Vytvorte systém spätnej väzby s pravidelnými zákazníkmi. Ak sa objednávky uskutočňujú online, požiadajte ich o vyplnenie dotazníka. Môžete tak vylepšiť doručovacie služby.

Odporúčaná