obchodné

Ako otvoriť súkromný obchod

Ako otvoriť súkromný obchod

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Otvorenie súkromného obchodu, dokonca aj malého, je dosť problematické. Ak sa však k procesu priblížite premyslene, v budúcnosti sa budete môcť vyhnúť mnohým problémom. Hlavnou vecou nie je bičovať horúčku a spojku pri prvých dostupných možnostiach a nápadoch.

Image

Návod na použitie

1

Urobte predbežnú štúdiu. Prejdite sa po okolí, kde plánujete otvoriť obchod. Pozrime sa bližšie na to, čo je v hojnosti ponúkané a ktoré snáď vôbec nie sú na policiach a ľudia idú za ním do inej oblasti. Aké sú potreby a kúpna sila obyvateľov žijúcich v tejto oblasti. Na základe získaných údajov sa rozhodnite, čo budete obchodovať, to znamená, určte svoje miesto. V rovnakej fáze môžete premýšľať o tom, aký veľký bude váš obchod. Môžete si kúpiť alebo prenajať veľmi malý priestor, alebo budete potrebovať pomerne priestrannú izbu pre svoje podnikanie. Zistite cenu prenájmu alebo nákupu štvorcových metrov.

2

Pri zvažovaní možností skladovania nezabudnite starostlivo skontrolovať všetko: existujú ľahko prístupné cesty, je v blízkosti parkovisko pre osobné automobily, aký je stav komunikácie v budove (telefónne a internetové linky, elektrické, tepelné a bezpečnostné systémy), je k dispozícii dostatok skladovacích priestorov atď. Starostlivo vybrané obchodné miesto je kľúčom k vášmu budúcemu úspechu.

3

Vytvorte podnikateľský plán. Osobitná pozornosť by sa mala venovať finančnej stránke. Malo by sa vziať do úvahy všetko - od stanovenia skutočných (plánovaných) nákladov až po určenie sumy na nepredvídané výdavky. Odborníci zdôrazňujú, že zanedbanie nepredvídaných výdavkov často zredukuje všetko úsilie na organizáciu podnikania. Dobrý obchodný plán vám jasne „ukáže“, či je váš počiatočný kapitál dostatočný na otvorenie obchodu alebo či budete musieť vziať pôžičku, ako rýchlo sa vaša spoločnosť vyplatí, koľko počiatočnej reklamy bude stáť atď. Podnikateľský plán by mal obsahovať aj položku o dodávateľoch tovaru, nákladoch na ich služby, doprave atď.

4

Ďalej choďte na daňový úrad. Požiadajte o pomoc konzultanta (jeho služby by mali byť bezplatné) a zistite, aké dokumenty musíte pripraviť, aby ste získali povolenie na obchodovanie. Zoberte potrebné formuláre a potom sa pokúste presne a v krátkom čase splniť všetky odporúčania a pokyny konzultanta. Koľko dostanete celý balík dokumentov a ako často budú kontroly rôznych úradov a oddelení v prvých dňoch vašej práce v obchode, záleží na tom. Upozorňujeme, že v hotovom balíku dokumentov by mal byť pozitívny záver hasičskej služby, hygienickej a epidemiologickej stanice a mnohých ďalších organizácií.

5

Pozorne zvážte názov obchodu. Ak nemáte žiadne kreatívne možnosti, požiadajte o pomoc odborníkov na pomenovanie. Ich služby nie sú lacné, ale stojí to za to, pretože dobré meno môže ďalej určovať efektívnosť vášho podnikania ako celku. Majte na pamäti, že získanie povolenia na podpísanie pomocou názvu obchodu nie je veľmi jednoduché. Vyžadujú si prihlášku, registračnú kartu, kópie dokladov o otvorení obchodu a nájomnú zmluvu (overenú notárom), náčrt názvu (vyobrazenia), povolenie vlastníka budovy atď. atď. Buďte trpezliví.

6

Objednajte si obchodné vybavenie a nábytok. Hneď ako dorazí, postarajte sa o návrh interiéru obchodu, aranžovanie nábytku a rozloženie tovaru. Na tieto účely je lepšie pozvať profesionálneho dizajnéra a merchandiser, as spoliehať sa na svoj vlastný vkus je dosť nebezpečné, možno nebudete poznať všetky jemnosti a triky, ale odborníci urobia všetko, čo majú.

7

Vytvorte zamestnancov. Pristupujte k výberu personálu s maximálnym uvážením a váhou. Prečítajte si životopis, prečítajte si dokumenty, uskutočnite pohovor. Vymeňte ľudí, ktorí sú úzkoprsí, nevzdelaní a nedbalí. Pamätajte, že budúci zamestnanci sú tvárou vášho podnikania a malo by byť príjemné vo všetkých smeroch.

8

Zorganizujte reklamnú kampaň. Nech miestne noviny, rozhlas a televízia oznámia otvorenie nového obchodu a zaujímavé akcie súvisiace s touto udalosťou. Slávnostne vyzdobte izbu, zabezpečte darčeky a bonusy pre prvých kupujúcich.

Odporúčaná