obchodné

Ako vytvoriť obchodnú organizáciu

Ako vytvoriť obchodnú organizáciu

Video: Animácia v LogoMotion 2024, Júl

Video: Animácia v LogoMotion 2024, Júl
Anonim

Obchodná organizácia je právnická osoba, ktorá môže existovať vo forme spoločností, partnerstiev, výrobných družstiev, štátnych a obecných jednotkových podnikov. Vzniká obchodná organizácia s cieľom dosiahnuť zisk v procese svojej činnosti - to je jej hlavný rozdiel od neziskových organizácií.

Image

Návod na použitie

1

Pred vytvorením právnickej osoby si stanovte jej organizačno - právnu formu, pripravte si základné dokumenty. Ak vytvárate LLC, ZAO, OJSC, potrebujete memorandum o združení a charte. Partnerstvá fungujú iba na základe zmluvy účastníkov. Pre všetky ostatné formy obchodných organizácií je hlavným organizačným dokumentom charta. Pri uzatváraní zmluvy to znamená jej uzavretie medzi všetkými účastníkmi organizácie a charta podlieha schváleniu na valnom zhromaždení. Ak vytvárate spoločnosť samostatne, potom potrebujete iba vami schválenú chartu.

2

Určite zloženie zakladateľov alebo účastníkov vašej budúcej obchodnej organizácie, veľkosť jej základného imania. Účastníci môžu prispievať na základný kapitál v peňažných alebo majetkových podmienkach. V druhom prípade budete potrebovať ocenenie majetku prispelého do KC. Všetky tieto otázky sa spravidla posudzujú na ustanovujúcom zhromaždení, na základe ktorého je vypracovaný protokol, tento dokument budete potrebovať na štátnu registráciu. Ak je organizácia vytvorená iba jedným účastníkom, tieto problémy sa zaznamenávajú vo forme jej jediného rozhodnutia.

3

V prípade LLC musí byť základné imanie v čase registrácie vyplatené najmenej 50%, v prípade spoločností OJSC, CJSC a unitárnych podnikov - po štátnej registrácii.

4

Rozhodnite sa, kto bude generálnym riaditeľom vašej organizácie. Pri objednávke okrúhlej pečate musí obsahovať celé meno právnickej osoby a jej sídlo.

5

Pre štátnu registráciu organizácie, ktorú ste vytvorili, musíte ju predložiť daňovému úradu v mieste právnickej osoby (použitie zavedeného formulára, zápisnice zo zasadnutia alebo rozhodnutie o vytvorení, vypracovaní podkladových dokumentov, prijatí platby štátnej povinnosti). Štátna registrácia bude dokončená do 5 dní.

6

Po registrácii štátu u daňového úradu je potrebné zaregistrovať organizáciu v mimorozpočtových fondoch, štatistickom oddelení. Toto musí byť vykonané do 5 dní od dátumu registrácie.

Užitočné rady

Odmietnite zaregistrovať obchodnú organizáciu, nemáte oprávnenie na základe dôvodov nevhodnosti jej založenia. (Klauzula 1, článok 51 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie)

Odporúčaná