obchodné

Umývanie auta: ako otvoriť svoj vlastný podnik

Umývanie auta: ako otvoriť svoj vlastný podnik

Video: Na burgroch zarobil svoj prvý milión. Kvalitu by za väčšie zisky nevymenil 2024, Júl

Video: Na burgroch zarobil svoj prvý milión. Kvalitu by za väčšie zisky nevymenil 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti je populárnym typom malých firiem otvorenie vlastnej umývačky áut. Podobne ako pri každom druhom podnikania aj tu existujú dôležité body. Aby ste sa vyhli chybám na začiatku činnosti, mali by ste sa obrátiť na odporúčania odborníkov.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť na umývanie auta;

  • - špeciálne vybavenie;

  • - servisný plán umývania automobilov;

  • - dostatočný rozpočet.

Návod na použitie

1

Nájdite správne miesto na otvorenie vlastnej myčky. Zamyslite sa nad výstavbou neinvestičnej montovanej budovy alebo nákupom hotovej automobilovej skrinky. Prípadne si môžete požičať hotovú umývačku auta.

2

Nákup a inštalácia zariadenia. Na otvorenie umývačky automobilov budete potrebovať súpravu pozostávajúcu z vysokotlakového zariadenia (s ohrievaním vody a bez nej), umývacieho vysávača, vysávača, zariadenia na recirkuláciu a čistenie vody. Vyberte si kapacitu zariadenia podľa toho, koľko automobilov budete obsluhovať (až 30 automobilov za deň sa stane optimálnym ukazovateľom malého prania).

3

Vybudovať systém čistenia odpadových vôd. Na zjednodušenie úlohy jednoducho uzavrite špeciálnu zmluvu s vodovodným kanálom, podľa ktorej služby prania nevyžadujú osvedčenie a na personál sa nevzťahujú žiadne zvýšené požiadavky.

4

Vytvorte plán štandardných služieb umývania automobilov, vrátane štandardného umývania karosérie, leštenia tela, umývania motora, suchého a mokrého čistenia a chemického čistenia. Hlavným problémom suchého čistenia je potreba následného sušenia. Táto operácia sa najlepšie vykonáva v samostatnej, teplej a suchej miestnosti.

5

Uveďte všetky svoje finančné náklady na otvorenie umývačky áut. V každom prípade vyjdú individuálne, pretože všetci podnikatelia majú vlastný názor na štruktúru tohto typu podnikania. Preto zamerajte svoje myšlienky a úsilie správnym smerom a rozhodnite sa, ako by ste mali pracovať. Najúspornejšie možnosti stoja okolo 200 000 rubľov.

Užitočné rady

Jednou z neobsadených a perspektívnych oblastí v oblasti umývania automobilov je údržba nákladnej dopravy. Mnoho veľkých miest zároveň dlhodobo uvalilo obmedzenia na vstup špinavých nákladných vozidiel. Vynikajúcim obchodným rozhodnutím v tomto prípade by bolo otvorenie umývačky áut pre nákladné vozidlá pri vchode do mesta vedľa rušnej diaľnice.

Sľubné podnikanie: umývanie auta

Odporúčaná