obchodné

Čo robiť, ak dôjde k strate certifikátu USRIP

Obsah:

Čo robiť, ak dôjde k strate certifikátu USRIP

Video: A CRUCIAL VIDEO FOR AWAKENING! – Satsang Is God's Magnet 2024, Júl

Video: A CRUCIAL VIDEO FOR AWAKENING! – Satsang Is God's Magnet 2024, Júl
Anonim

Ak dôjde k strate certifikátu USRIP, mali by ste sa obrátiť na daňový úrad a opätovne vydať uvedený dokument. V takom prípade budete musieť za poskytovanie tejto verejnej služby zaplatiť štátny poplatok.

Image

Osvedčenie o štátnej registrácii konkrétnej osoby ako podnikateľa je jedným z hlavných dokladov, ktoré sa neustále využívajú pri súčasných činnostiach, je hlavným potvrdením dostupnosti príslušného štatútu. Jednotliví podnikatelia nemajú základné dokumenty, a preto je takmer vo všetkých prípadoch potrebné osvedčenie USRIP, ktorého počet je uvedený v zmluvách s dodávateľmi, na pečate podnikateľa. Samotný certifikát a jeho notársky overené kópie sa často musia predkladať vládnym agentúram, kde musíte podať žiadosť z rôznych dôvodov. Z tohto dôvodu sa neodporúča vykonávať činnosti bez tohto dokumentu. Ak dôjde k strate, mali by ste sa okamžite obrátiť na daňové úrady.

Ako požiadať o opätovné vydanie osvedčenia?

Podnikateľ by mal požiadať daňový inšpektorát o opätovné vydanie osvedčenia USRIP, ak je zaregistrovaný ako predmet príslušnej činnosti. Pri podávaní žiadosti je potrebné vyplniť a podpísať vyhlásenie, v ktorom podnikateľ preukáže potrebu opätovného vydania osvedčenia o štátnej registrácii. K žiadosti sa priloží potvrdenie, platobný príkaz alebo iné doklady potvrdzujúce zavedenie štátneho poplatku do rozpočtu. Opätovné vydanie osvedčenia, rovnako ako štátna registrácia jednotlivého podnikateľa, sa považuje za štátnu službu, ktorá sa poskytuje iba po zaplatení takéhoto poplatku.

Odporúčaná