obchodné

Čo potrebujete na vytvorenie internetového rádia

Čo potrebujete na vytvorenie internetového rádia

Video: Tutoriál: Ako si vytvoriť vlastné internetové rádio zadarmo! (Pozri popis videa) 2024, Júl

Video: Tutoriál: Ako si vytvoriť vlastné internetové rádio zadarmo! (Pozri popis videa) 2024, Júl
Anonim

Internetové rádio vám umožňuje prenášať zvukové toky pozostávajúce z uloženého obsahu. Takýto obsah sa spravidla prehráva MP3 súbormi alebo živým hlasom prenášaným pomocou mikrofónu.

Image

Na vytvorenie internetového rádia potrebujete nasledujúce komponenty: zdroj, server a poslucháči.

Zdrojom môže byť domáci počítač, ktorý musí byť pripojený k internetu. Je to on, kto sa používa na miešanie (miešanie) všetkých zvukových zdrojov, ktoré potom prechádzajú zvukovou kartou. Počítač zmení zvukové informácie prijaté zo zvukovej karty na konkrétny „prúd“ a odošle ich na server. A už posiela poslucháčom tok informácií získaných z počítača. Nastavenia servera vám zároveň umožňujú spravovať metaúdaje prijímaného toku (názov, žáner), ako aj kvalitu vysielania.

K tomuto serveru sa môže pripojiť ktorýkoľvek používateľ internetu kdekoľvek na svete a počúvať vytvorené rádio.

Na úspešné vytvorenie internetového rádia nie je potrebný nejaký „park“ vysokovýkonných systémov ani drahé vybavenie. Najdôležitejším faktorom pri jeho začatí je využívanie širokého internetového kanála.

Aby internetové rádio fungovalo, musíte do počítača nainštalovať špeciálne programy: Winamp (prehrávač, ktorý prehráva hudobné súbory), server Radio Boss SHOUTcast Server, Sam Broadcaster, SHOUTcast Plug-in (slúži ako špeciálny spojovací mechanizmus, ktorý vytvára spojenie medzi serverom SHOUTcast a prehrávačom) prostredníctvom ktorého informácie prechádzajú na „ľudí“). Po stiahnutí týchto programov a doplnku ich nainštalujte do svojho domáceho počítača.

Vysielanie na internete je legálne, preto nie je potrebné získať špeciálnu licenciu na vlastníctvo frekvencie v pásme FM / AM. Ak však obsah tokov informácií o vysielaní obsahuje materiály chránené autorskými právami a používateľ nemá práva na rozmnožovanie tohto súboru, bude to porušenie zákona. Preto je potrebné získať príslušné práva, ktoré jednotlivcom alebo spoločnostiam môžu poskytnúť organizácie, ktoré vlastnia tieto autorské práva. Spravidla preto musíte zaplatiť určitú sumu hotovosti.

Odporúčaná