Druhy činností

Ako otvoriť notársku verejnosť

Ako otvoriť notársku verejnosť

Video: LIVE: Na rovinu o poistení. Čísla a fakty, ktoré zmenia pohľad na Životné poistenie 2024, Júl

Video: LIVE: Na rovinu o poistení. Čísla a fakty, ktoré zmenia pohľad na Životné poistenie 2024, Júl
Anonim

Kanceláriu notára môžu otvoriť iba notári. A to znamená získať príslušné vzdelanie a licenciu. Notárska činnosť zahŕňa veľa: je to certifikácia transakcií a príprava dokumentov pre ne, ako aj uchovávanie dokumentov a vkladov v hotovosti. Zoznam notárskych zápisníc je uvedený v základoch právnych predpisov Ruskej federácie o notároch a je možné ich rozšíriť.

Image

Budete potrebovať

právnické vzdelanie, notárske oprávnenie, úspešne absolvované výberové konanie, kancelária

Návod na použitie

1

Podľa zákona musí mať notár verejnosť právnické vzdelanie. Ak ho nemáte, budete ho musieť dostať. Môžete vstúpiť do korešpondencie alebo večerného oddelenia, ak nemáte čas ani príležitosť na štúdium práva popoludní.

2

Po získaní právnického vzdelania alebo počas jeho prijatia musíte absolvovať stáž u notára. Bez nej nebudete môcť skúšku zložiť. Stáž trvá najmenej rok pre tých, ktorí predtým nepracovali v právnej špecializácii, a najmenej šesť mesiacov pre tých, ktorí majú prax dlhšiu ako tri roky. Ak sa chcete zúčastniť tejto stáže, zoberte na stáž notára v kancelárii ktoréhokoľvek notára. Stážista spravidla dostane trochu (v Moskve od 15 do 30 tisíc mesačne), ale potom získa správny zážitok.

3

Všetci, ktorí sa chcú stať notármi, musia po absolvovaní stáže absolvovať kvalifikačnú skúšku. Je akceptovaná kvalifikačnou komisiou, ktorú tvorí federálny výkonný orgán, ktorý dohliada na notárske činnosti vo vašom regióne, a zástupcov notárskej komory. Ak ste skúšku neukončili, máte právo ju úspešne zložiť znova o rok.

4

Do jedného mesiaca po absolvovaní skúšky dostanete licenciu na právo na notársku činnosť. Na základe odporúčania notárskej komory a na základe výberového konania, ktoré získalo licenciu, sú oprávnené vykonávať také činnosti. Poradie výberového konania určuje ministerstvo spravodlivosti a notárska komora.

5

Notár, ktorý prešiel výberovým konaním, je vymenovaný do funkcie a určuje územie, na ktorom musí konať. Na tomto území máte právo otvoriť notársku kanceláriu. Notár môže byť verejnou alebo súkromnou praxou. V prvom prípade mu úrad otvára ministerstvo spravodlivosti alebo jeho územný orgán.

6

Na otvorenie notárskej kancelárie bude potrebné si prenajať malú miestnosť (asi 20 m2) a najať asistenta alebo stážistu, ktorý by sa mohol zaoberať papierovaním. Prilákajte zákazníkov pomocou rozcestníka. Tok zákazníkov je spravidla otázkou času, pretože notárske služby sú vždy potrebné. Hneď ako sa o vás dozviete firmy vo vašej oblasti a bežní občania, získate príjem.

Odporúčaná