obchodné

Ako prekladať nápady pre malé podniky

Ako prekladať nápady pre malé podniky
Anonim

Nie je žiadnym tajomstvom, že počet zaujímavých podnikateľských nápadov výrazne prevyšuje počet úspešných podnikateľov. Prečo je to tak ďaleko od každého zaujímavého obchodného projektu? Faktom je, že podnikanie nie je jedinečnou myšlienkou produktu. Vyžaduje si určité vedomosti, zručnosti, koncentráciu vôle a schopnosť pokračovať v práci, hneď ako sa začne. A to platí pre všetky obchodné projekty - malé i veľké.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský nápad;

  • - podnikateľský plán;

  • - tím rovnako zmýšľajúcich ľudí;

  • - investície;

  • - organizačné schopnosti;

  • - odhodlanie a vytrvalosť.

Návod na použitie

1

Buďte pripravení na skutočnosť, že implementácia nápadu malého podnikania si bude vyžadovať veľa úsilia. Nestačí ponúknuť myšlienku dobrého produktu. Je potrebné zorganizovať jeho výrobu, vykonať niekoľko prípravných opatrení vrátane hľadania zdrojov, výrobných kapacít a výberu personálu. Od samého začiatku nalaďte tvrdú a nie vždy príjemnú prácu, ktorá bude trvať celý čas.

2

Zhodnoťte svoj nápad na malé podniky. Nech sa dotkne čokoľvek, nový produkt musí byť nielen nový, ale aj požadovaný. Keď budete pracovať na projekte, bude to škoda, a potom zistíte, že nikto nepotrebuje váš produkt alebo službu. Vykonajte prieskum trhu a zistite, kto, kde, kedy a z akého dôvodu chce využiť vaše podnikanie.

3

Pri práci na projekte nezabudnite zapísať všetky myšlienky, ktoré vás napadnú. Nikto sám o sebe nepotrebuje ani veľmi dobrý prvotný nápad. Aby sa projekt stal súčasťou vašej reality a reality ostatných, musí sa rozvinúť do detailov. Spravte si so sebou notebook kedykoľvek. V nej budete môcť odzrkadliť tie problémy, ktoré je potrebné vyriešiť v priebehu práce na podnikateľskom nápade.

4

Vypracujte celkovú štruktúru budúceho malého podnikania. Rozdeľte predtým zozbieraný materiál vo forme poznámok na sémantické bloky. Začnite s funkčnou štruktúrou budúceho podnikania. Každý jednotlivý blok by mal obsahovať niekoľko operácií podobných účelu. Prejdite sa procesným reťazcom a pokúste sa nevynechať len základné, ale aj pomocné operácie.

5

Prejdite na komplexný obchodný plán. Určite fázy založenia podniku, spôsob výroby tovaru alebo služieb, ktoré sú základom vašej myšlienky. Zhodnoťte svoje finančné možnosti. V pláne uveďte zdroje dodatočného financovania, ktoré môžete v prípade potreby použiť. Opíšte stratégiu prieniku na trh. Definujte časový rámec na implementáciu každej fázy opísanej v obchodnom pláne.

6

Zostavte tím, ktorý vám pomôže pri preklade myšlienky. Nejde iba o zamestnancov spoločnosti, ale aj o skupinu rovnako zmýšľajúcich ľudí, ktorí zdieľajú váš nápad a chcú sa podieľať na organizácii malého podniku. Pri výbere ľudí sa zameriavajte nielen na priateľstvá, ale aj na obchodné kvality. V ideálnom prípade budete mať úzko prepojený tím troch až štyroch ľudí, z ktorých každý bude plniť svoje organizačné funkcie.

7

Zaregistrujte malú firmu a začnite fázovať projekt. Nenechajte sa v rozpakoch, ak nie sú vždy dodržané cieľové dátumy. Hlavnou vecou pri realizácii tejto myšlienky je vytrvalosť a schopnosť prekonať nevyhnutné neplánované ťažkosti, ktoré stoja v ceste k cieľu.

Odporúčaná