ostatné

Ako predať fotografiu

Obsah:

Ako predať fotografiu

Video: Ako sa predat aj bez skusenosti 2024, Júl

Video: Ako sa predat aj bez skusenosti 2024, Júl
Anonim

Ak urobíte dobré fotografie a vaše fotografie sú originálne a kvalitné, máte možnosť ich predať v niektorej z mnohých online bánk s fotografiami. Pri správnej organizácii práce budete môcť získať vysoký stabilný príjem.

Image

Čo je to fotobanka? Toto je sieťový prostriedok, na ktorý autori môžu nahrávať svoje fotografie a nastaviť im za ne určité náklady. Na internete existuje veľa takýchto zdrojov, ktoré sú medzi fotografmi veľmi populárne. Používatelia, ktorí navštevujú stránky fotografických bánk (fotografické zásoby), si môžu vybrať fotografie, ktoré ich zaujímajú, a kúpiť si ich.

Atraktívnou črtou práce s fotografickými bankami je, že autor môže okamžite zverejniť svoje fotografie na rôznych zdrojoch. Skutočnú fotografiu vo vysokej kvalite si môžete stiahnuť tisíckrát! Za každé stiahnutie autor dostane odmenu, ktorú si sám stanovil.

Koľko môžete zarobiť prácou s foto bankami

Práca s fotografickými zásobami vyžaduje schopnosť nájsť relevantné témy. Tým, že fotograf ponúka populárne fotografie, môže zarobiť tisíce dolárov mesačne. Je to však vysoká úroveň, ktorú je veľmi ťažké dosiahnuť. Ak chcete zarobiť také sumy, musíte umiestniť stovky alebo dokonca tisíce fotografií.

Prvou úlohou je preto naučiť sa, ako nájsť témy, ktoré sú žiadané. Ak to chcete urobiť, pozrite sa na rovnaké fotografické zásoby pre hodnotenie predaných fotografií a zamerajte sa na žánre, ktoré sú najviac žiadané. Napríklad veľmi obľúbené sú fotografie na obchodné účely. Fotografia vášho milovaného psa alebo malebnej krajiny však nemusí nájsť jediného kupujúceho. Čím sú vaše fotografie relevantnejšie, tým vyššie sú zárobky.

Práca s fotobankami

Prvou fázou je registrácia vo vybranej foto banke, trvá to niekoľko minút. Fotografi sa spravidla registrujú na niekoľkých obľúbených zdrojoch súčasne. Okamžite tiež premýšľajte o tom, ako dostanete poplatok za fotografie. S tým môžu vzniknúť vážne ťažkosti - najmä na potvrdenie svojej totožnosti budete pravdepodobne potrebovať účet v dolárovej banke a pas.

Všetky zverejnené fotografie musia byť vysokej kvality, takže práca s domácim „mydlom“ je okamžite vylúčená - potrebujete profesionálny fotoaparát. Fotografia je usporiadaná v maximálnej veľkosti a samotná fotobanka používateľom automaticky ponúkne niekoľko verzií fotografií rôznych veľkostí. Cena týchto verzií sa bude líšiť. Autori spravidla len zriedka umiestnia cenu fotografie nad 1 USD - zárobky sa nedosahujú kvôli vysokej cene, ale kvôli veľkému počtu stiahnutí.

Ku každej fotografii by mal byť priložený zoznam kľúčových slov, aby ich zákazníci mohli nájsť. Slová je možné zadávať priamo na stránke s fotografiami, ale na prácu s fotografiami je lepšie použiť špeciálny softvér. Funkčnosť má niekoľko podobných programov, ktoré sa dajú ľahko nájsť v sieti. Správny výber kľúčových slov je jedným z kľúčov k úspešnému predaju fotografií.

Ak sa na vašej fotografii nachádza osoba, musíte k fotografii priložiť dokument, na ktorý daná osoba dáva povolenie na fotografovanie. Hotové formy takýchto dokumentov možno nájsť na stránkach fotografických bánk. Fotografie, ktoré ste zverejnili, sa skontrolujú - ak sú kvalitné a ich zápletka nepodlieha žiadnym zákazom, budú k dispozícii potenciálnym kupujúcim.

Odporúčaná