obchodné

Čo hasiči zvyčajne kontrolujú v kaviarni

Čo hasiči zvyčajne kontrolujú v kaviarni

Video: Nový let Na internete Holandsko volvo FH13 500HP! 2024, Júl

Video: Nový let Na internete Holandsko volvo FH13 500HP! 2024, Júl
Anonim

Protipožiarne bezpečnostné normy pre zariadenia verejného stravovania sú stanovené v Pravidlách požiarnej bezpečnosti v Ruskej federácii, ako aj v SNiP 21-01-97 „Požiarna bezpečnosť budov a stavieb“ a SNiP 2.08.02-89 „Verejné budovy a stavby“. Nesplnenie požiadaviek týchto dokumentov má za následok administratívnu zodpovednosť.

Image

Návod na použitie

1

Hlavnými príčinami požiaru v baroch, reštauráciách a kaviarňach sú najčastejšie porušenia pravidiel prevádzkovania kuchynského vybavenia. Niekedy môže dôjsť k požiaru kvôli problémom s elektroinštaláciou. V každom prípade by mal byť personál schopný správne a včas reagovať na súčasnú situáciu. Z tohto hľadiska je potrebné mať k dispozícii pokyny o protipožiarnych bezpečnostných opatreniach pre každú konkrétnu miestnosť, berúc do úvahy jej vlastnosti. Takýto pokyn vypracuje vedúci alebo osoba zodpovedná za požiarnu bezpečnosť v súlade s požiadavkami oddielu XVIII „Požiarny poriadok v Ruskej federácii“. Pre každú výrobu alebo sklad sa musí poskytnúť samostatný pokyn.

2

Vedúci podniku je povinný absolvovať výcvik v oblasti požiarno-technického minima. Zamestnanci však môžu byť trénovaní o základných štandardoch požiarnej bezpečnosti prostredníctvom koučingu. Môže sa líšiť v čase a povahe. Existujú úvodné, primárne, opakované, neplánované a cielené brífingy. Každá z nich sa odráža v jednom časopise briefingu, kde sa musia zamestnanci podpísať. Ak inštitúcia funguje nepretržite, musíte vypracovať pokyny na nočný pobyt. V tomto prípade sa vypracuje evakuačný plán s fotoluminiscenčným povlakom. Ak je bar alebo reštaurácia otvorená iba počas dňa, postačí obvyklý evakuačný plán. Hlavná vec je umiestniť ju na nápadné miesto.

3

Každá miestnosť vrátane priestorov verejného stravovania musí byť vybavená primárnymi hasiacimi prostriedkami. Osoba zodpovedná za získavanie, opravy a bezpečnosť hasiacich prístrojov vedie záznamy o ich dostupnosti v časopise s bezplatnou formou. Výrobné číslo sa používa na tele hasiaceho prístroja v bielej farbe. Počet, typ hasiacich prístrojov a ich miery doplňovania sa môžu určiť v súlade s oddielom XIX „Pravidiel predchádzania požiarom“. V tomto dodatku č. 1 je tiež uvedená tabuľka „Normy na vybavenie zariadení ručnými hasiacimi prístrojmi“.

4

V súlade s normami požiarnej bezpečnosti 110-03 by priestory reštaurácií a kaviarní mali byť vybavené automatickým požiarnym poplachovým systémom a výstražným systémom pre ľudí v prípade požiaru. Jeho typ závisí od počtu návštevníkov. Ak sa miestnosť nachádza v suteréne alebo suteréne, mali by sa tam nachádzať jamy. Slúžia na odstránenie dymu a iných nebezpečných faktorov ohňa v prípade požiaru. Ak nie sú k dispozícii jamy, tieto miestnosti by mali byť vybavené systémom núteného odvodu dymu.

5

Štátny požiarny inšpektor tiež skontroluje dohodu o údržbe vzduchovodov iných vetracích systémov. Niektoré organizácie to robia sami. V takom prípade je potrebné mať vhodný poriadok, v ktorom budú stanovené termíny na čistenie od nahromadenia prachu a tukov. Rovnako ako osoba zodpovedná za včasnosť a presnosť tohto procesu.

  • NPB 110-03 „Zoznam budov, štruktúr, priestorov a zariadení, ktoré sa majú chrániť automatickými hasiacimi zariadeniami a automatickými požiarnymi poplachami“
  • „Pravidlá požiarneho režimu v Ruskej federácii (schválené. Vyhláška vlády Ruskej federácie z 25. apríla 2012 č. 390)“
  • SNiP 21-01-97 * „Požiarna bezpečnosť budov a stavieb“
  • SNiP 2.08.02-89 * „Požiarna bezpečnosť budov a stavieb“

Odporúčaná