obchodné

Čo je to franšízing v oblasti komodít

Obsah:

Čo je to franšízing v oblasti komodít

Video: Tlačová beseda: Progresívci prezradili, čo plánujú robiť so silnejúcim fašizmom 2024, Júl

Video: Tlačová beseda: Progresívci prezradili, čo plánujú robiť so silnejúcim fašizmom 2024, Júl
Anonim

Pod franšízou komodít sa rozumie výlučne predaj tovaru. Toto je vzťah, ktorý sa vyskytuje medzi franšízovými stranami, ktoré sa zúčastňujú na obchodovaní. V takom prípade prevádza franšízor zvláštne práva a nadobúdajú ich franšízy. Tieto práva sú obmedzené na určité územie. Poskytujú sa na predaj tých výrobkov, ktoré sa vyrábajú v rámci značky franšízy.

Image

Typy franchisingu

Franchising sa rozlišuje dvoma spôsobmi. Prvý typ zahŕňa predaj výrobkov od prvého výrobcu. Tento produkt alebo produkt má navyše ochrannú známku. Franšízanti sa špecializujú hlavne na maloobchod. Dôvodom je skutočnosť, že v tomto type franšízy sa objavuje priamy kontakt predávajúceho s kupujúcim.

Dodávateľ môže tovar dodať dvoma spôsobmi: priamo prostredníctvom franšízora a prostredníctvom tretej strany. V tomto prípade je hlavnou úlohou tretej strany distribúcia výrobkov. Takáto osoba môže byť:

  • Agent.

  • Distribútor.

  • Podobní zástupcovia obchodu.

Vďaka tejto schéme vzťahov môžete zvýšiť predaj tovaru. Existuje tiež možnosť predávať výrobky v tých oblastiach, ktoré sú vzdialené od hlavných. Ďalej je poskytnutý systém riadenia materiálu, ktorý sa vyskytuje pri nižších nákladoch.

Interakčné schémy tretích strán a franšízantov sa môžu líšiť. Kľúčovým faktorom v týchto vzťahoch je však toto:

  • Tovar.

  • Mark.

  • Jednotnosť.

  • Firemná identita.

Vďaka tomu sa výrobca stáva rozpoznateľným. Veľká pozornosť sa venuje širokému spektru ponúkaného kupujúcemu. V takýchto situáciách konajú ako franšízy tieto osoby: výrobca ropného produktu, alkoholických nápojov, hračiek atď.

V prípade, že hovoria o druhej možnosti franšízy, znamenajú distribúciu výrobkov spoločnosťami, ktoré sa priamo nezúčastňujú na výrobnom procese. Majú však dlhodobé obchodné vzťahy s veľkým počtom dodávateľov. Okrem toho majú schopnosť spravovať sortiment a formovať ho.

Odporúčaná