Druhy činností

Otvárame náborovú agentúru - čo potrebujete vedieť?

Otvárame náborovú agentúru - čo potrebujete vedieť?

Video: Calling All Cars: The 25th Stamp / The Incorrigible Youth / The Big Shot 2024, Júl

Video: Calling All Cars: The 25th Stamp / The Incorrigible Youth / The Big Shot 2024, Júl
Anonim

Je známe, že väčšina úspechov ktorejkoľvek spoločnosti závisí od tímu zamestnancov - od jej základnej kompetencie a súdržnosti. Nezávislé pokusy nájsť prvotriedneho odborníka nie sú vždy úspešné. Personálne agentúry si preto dnes získavajú na popularite. Ich pracovný personál sa spravidla skladá z psychológov, ktorí si ho môžu správne vybrať podľa požadovaných odborných zručností a osobných kvalít.

Image

Pozrime sa však na spodnú stranu personálneho podnikania a uvidíme, čo potrebujete vedieť, aby ste mohli začať podnikať v tejto oblasti.

  • Najskôr môže náborová agentúra existovať priamo u vás. Práca sa začína, keď existuje zákaznícka základňa, a keď sa prijíma, nie je potrebné investovať do nájomného a jeho dizajnu. Dostatok stolov, stoličiek, mobilných telefónov a počítača pripojeného na internet. Nezabudnite vyvinúť profily! Začiatočníci ich môžu poslať zákazníkom iba e-mailom.
  • Medzi prvé kroky v oblasti ľudských zdrojov patrí reklama na všetkých možných multimediálnych platformách. Internetový zdroj vám umožní nájsť zákazníkov na virtuálnych burzách práce (samozrejme za poplatok). Tlačené médiá, špecializované noviny o zamestnaní, tiež pomôžu upútať vašu pozornosť.
  • Reklama môže byť zacielená na zamestnávateľov, na potenciálnych zamestnancov alebo na oboch súčasne - záleží to na tom, aký typ personálnej agentúry chcete spravovať. Existujú nábory (na výber personálu), headhunting (zaoberajúce sa hľadaním špičkových špecialistov pre veľké spoločnosti), špecializované, informácie a agentúry, ktoré kombinujú všetky vyššie uvedené. Tie sú najvyššou úrovňou rozvoja vášho podnikania. Je veľmi ťažké a nákladné vybudovať takúto firmu okamžite.
  • Ste pripravení sa presťahovať do kancelárie? Nezabudnite, že by mal byť vhodne umiestnený: vo veľkom obchodnom centre alebo blízko zastávky verejnej dopravy, aby vás klient mohol rýchlo nájsť.
  • Zamestnanci vašej personálnej agentúry by mali pozostávať najmenej z 3 zamestnancov, ktorí súčasne prijímajú zákazníkov a telefonujú.
  • Pokiaľ ide o dezert, najlepšia časť sa týka príjmu personálnej agentúry. Podľa štatistík, stredne podporované, ale zakorenené v trhu agentúra zarobí 10 až 20 tisíc dolárov mesačne.

Odporúčaná