ostatné

Ako vypočítať príjem v podniku

Ako vypočítať príjem v podniku

Video: Akcie Ryanair: analýza podniku a výpočet návratnosti 2024, Júl

Video: Akcie Ryanair: analýza podniku a výpočet návratnosti 2024, Júl
Anonim

Podľa PBU 9/99 „Príjmy organizácie“ sa príjem podniku vykazuje ako zvýšenie ekonomických úžitkov vyplývajúce z prijatia majetku (hotovosť, iný majetok) a (alebo) splatenie záväzkov, ktoré vedie k zvýšeniu kapitálu tejto organizácie, s výnimkou príspevkov od účastníkov (vlastníkov majetku).

Image

Budete potrebovať

  • - účtovné údaje o príjmoch za dané obdobie;

  • - účtovné údaje o ostatných príjmoch za obdobie;

  • - účtovný program alebo kalkulačka.

Návod na použitie

1

Hlavnou položkou príjmu spoločnosti je spravidla príjem z jej bežných činností. Vykazuje výnosy z predaja tovaru, práce, služieb. Pod príjmom sa rozumie čiastka v rubľoch, pre ktorú bola transakcia dokončená. Táto suma by sa mala zaznamenať v zmluve av dokumentoch preukazujúcich splnenie zmluvy. Okrem toho nezáleží na skutočnosti platby. Preto je potrebné určiť hlavný príjem, ktorý potrebujete na výpočet príjmu organizácie.

2

Na výpočet ostatných príjmov je potrebné pridať tieto typy príjmov: príjmy z vedľajších činností vrátane predaja fixných aktív a materiálov; kladné kurzové rozdiely; úrok z vydaných pôžičiek; Výnosy z poskytovania majetku podniku na dočasné použitie a iného príjmu stanoveného v oddiele III PBU 9/99 „Príjmy z organizácií“.

3

Na výpočet celkového príjmu podniku je potrebné pripočítať príjem z bežných činností a ostatné príjmy.

4

Príjem niekedy znamená zisk organizácie. Toto nie je pravda. Na výpočet zisku organizácie je potrebné vypočítať všetky jej výdavky za obdobie zamerané na získanie ekonomických výhod. Musíte si odpočítať náklady z príjmu. Výsledná suma predstavuje zisk podniku za posudzované obdobie.

Venujte pozornosť

Výnosy a peňažný tok sa často vyskytujú v rôznych obdobiach. Preto by sa príjem nemal brať ako množstvo peňazí, ktoré spoločnosť v súčasnosti má.

Užitočné rady

Na správne rozhodovanie v oblasti riadenia musí správca rozlišovať medzi pojmami ako príjem, zisk a príjem aktív, musí byť schopný ich správne vypočítať a porovnávať medzi sebou a od obdobia k obdobiu.

Odporúčaná