ostatné

Ako usporiadať výstavu detských diel

Ako usporiadať výstavu detských diel

Video: SND DOMA | MDD so SND | virtuálna výstava diel zo súťaže 2024, Júl

Video: SND DOMA | MDD so SND | virtuálna výstava diel zo súťaže 2024, Júl
Anonim

Výstava detských diel je vynikajúcim spôsobom, ako predstaviť rozvojové centrum, umeleckú školu alebo inú detskú inštitúciu. Kresby, remeslá vyrobené z prírodných materiálov, ílových alebo plastelínových kompozícií, bábiky a plyšové hračky - to všetko sa dá krásne vystaviť, správne usporiadať a priaznivo prezentovať verejnosti. Takýto deň otvorenia poteší nielen dospelých návštevníkov, ale aj samotných mladých autorov, pretože uznanie verejnosti veľmi stimuluje tvorivú činnosť.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si predmet budúcej výstavy. Môžete si predstaviť prácu vykonanú rôznymi technikami alebo sa zamerať iba na jeden druh vyšívania. Napríklad vernisáž Moja obľúbená bábika môže kombinovať plyšovú hračku, hlinené remeslá, modely odevov pre hračky, kresby a ľudové remeslá. Výstava „Kreslím mesto“ bude obsahovať iba kresby vyrobené rôznymi technikami.

2

Nájdite priestrannú a svetlú izbu. Je žiaduce kombinovať denné svetlo a umelé svetlo. Ak hlavné svetlá nestačia, nastavte podsvietenie pre prácu umiestnenú v rohoch.

3

Zvážte princíp rozloženia práce. Detské remeslá sa vyznačujú jasom a bezprostrednosťou. Nestavajte ich do nudných radov pozdĺž stien. Vytvorte kompozície kombináciou diel podobného štýlu. Ak je výstava usporiadaná pre dospelých (napríklad rodičov) a staršie deti, remeslá môžu byť zobrazené vo verejnej doméne - pohodlnejšie je prezerať a fotografovať. Ak sa očakáva veľký prílev ľudí a prítomnosť bábätiek, vložte do okien malý plast.

4

Nakreslite svoje kresby do pasparty - tieto okamžite poskytnú výstavnej pevnosti. Nakupujte jednoduché rámy z nenatieraného svetlého dreva, ktoré neodvádzajú pozornosť od práce. Najvýhodnejšie je zavesiť ich na stojany pokryté textíliou - takéto mobilné systémy sa ľahko pohybujú. Ak sa rozhodnete umiestniť výkresy na steny, pripevnite ich pomocou rybárskeho vlasca na trám namontovaný pod stropom.

5

Označte všetky diela, uveďte meno plavidla alebo výkresu, meno a vek autora. Najlepšie biele dosky s veľkými a jasnými výtlačkami. Je príjemné ich doplniť ďalšími materiálmi - detskými básňami vhodnými na danú tému, informáciami o autorovi fotografiami, popisom techniky práce.

6

Otvorenie výstavy, zariadte skutočný deň otvorenia. Nakreslite živé oznámenie plagát a zavesiť ho pri vchode. Usporiadajte malý bufet - deti, ako aj dospelí ocenia šťava, minerálna voda, čaj alebo káva a suché sušienky a sladkosti. Môžete usporiadať mini-aukcie diel, pozvať novinárov z detských alebo školských novín, zorganizovať súťaž v niekoľkých kategóriách. Pokúste sa premeniť výstavu na skutočnú udalosť v živote školy, škôlky alebo vývojového centra.

Odporúčaná