ostatné

Ako určiť náklady na kapitál

Ako určiť náklady na kapitál

Video: Class 02 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl

Video: Class 02 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl
Anonim

Ak hovoríme o kapitálových nákladoch, je potrebné týmto výrazom porozumieť, koľko spoločnosť stojí všetok kapitál, ktorý používa. Na stanovenie tejto hodnoty by sa malo vykonať niekoľko krokov.

Image

Návod na použitie

1

Kapitálové náklady sa môžu považovať za finančný súlad s výškou finančnej zodpovednosti spoločnosti, ktorú vzniknú pri použití vypožičaného a vlastného kapitálu na organizovanie jej činností. Určte hodnotu dlhopisov emitovaných investorom. Ich hodnota sa bude takmer rovnať úroku platenému za tieto dlhopisy. Zároveň treba zohľadniť rozdiel, ktorý existuje medzi deklarovanou hodnotou dlhopisu (akcie) a jeho skutočnou predajnou cenou. Ak to chcete urobiť, musíte vydeliť čistý zisk počtom dlhopisov (akcií) vydaných spoločnosťou.

2

Vypočítajte (vypočítajte) hodnotu súčasných dividend vyplácaných akcionárom alebo dividend, ktoré sa majú od tejto spoločnosti získať (jedná sa o určité platby v hotovosti, ktoré sa vypočítavajú z čistého zisku spoločnosti). Upozorňujeme, že pri odhade očakávanej hodnoty (výšky) čistého zisku spoločnosti a vyplatených skutočných dividend existujú určité ťažkosti.

3

Stanovte náklady na všetky typy financovania (vypožičaný kapitál spoločnosti) a náklady na vlastné imanie spoločnosti. Určte cenu a hodnotu kapitálových aktív vašej spoločnosti. V závislosti od stupňa rizika sa stanoví trhová ziskovosť akcií, na základe ktorej vypočítate cenu kapitálových aktív.

4

Vypočítajte vážené priemerné kapitálové náklady. Vážené priemerné kapitálové náklady tak pomáhajú určiť úroveň skutočnej kompenzácie pre všetkých investorov, ktorí odmietnu. Zohľadnite tiež skutočnosť, že podiel investorov v oblasti financovania spoločností je nerovnaký, čo znamená, že sa zohľadňuje príspevok každého investora k celkovej výške financovania.

trhová hodnota vlastného imania

Odporúčaná