ostatné

Ako vkladať majetok ako schválený kapitál

Ako vkladať majetok ako schválený kapitál

Video: Class 03 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl

Video: Class 03 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl
Anonim

Zákon umožňuje vytvorenie základného imania spoločnosti s ručením obmedzeným nielen z hotovosti, ale aj z majetku. Tento spôsob účasti nevyžaduje dodatočné finančné investície od zriaďovateľov, preto sa v obchodnej praxi bežne používa.

Image

Návod na použitie

1

Zorganizovať valné zhromaždenie účastníkov spoločnosti s ručením obmedzeným a určiť, aký majetok sa bude podieľať na základnom imaní. Definujte podiely každého zo zakladateľov ako percento alebo zlomok.

2

Hodnotiť nehnuteľnosť v peňažnom vyjadrení, ak jej hodnota nie je vyššia ako 20 000 rubľov. Ak je táto čiastka prekročená, objednajte nezávislé hodnotenie. Upozorňujeme, že náklady na jeho implementáciu môžu tiež pôsobiť ako príspevok do základného imania, ak je to stanovené v stanovách spoločnosti.

3

Upozorňujeme, že pred podaním žiadosti o registráciu spoločnosti s ručením obmedzeným daňovému úradu sa musí vykonať peňažné ocenenie majetku. Príspevok majetku do základného imania bez predbežného posúdenia má za následok neplatnosť charty.

4

Uveďte rozhodnutia prijaté v zápisnici z valného zhromaždenia účastníkov a opravte ich podpismi. Zohľadniť v zakladacej listine podniku a spoločenskej zmluve spôsob vytvorenia základného imania uložením majetku.

5

Vypracovať akt o prijatí každého z objektov navrhnutých zakladateľmi ako príspevok účastníka spoločnosti. Tento dokument bude slúžiť ako potvrdenie príspevkov do základného imania vo forme majetku.

6

Spoločnosť s ručením obmedzeným musí písomne ​​potvrdiť hodnotu prijatého majetku, preto požiadajte zriaďovateľa o faktúry, nákladné listy, šeky a iné doklady obsahujúce informácie o skutočných nákladoch spojených s nadobudnutím majetku alebo jeho zostatkovú účtovnú hodnotu. Na základe toho kapitalizujú majetkové príspevky účastníkov na účty investícií do dlhodobého majetku s následným prevodom na fixný majetok alebo zásoby.

7

Majte na pamäti, že v prípade platby majetkom do charterového kapitálu spoločnosti s ručením obmedzeným vlastníci, účastníci na 3 roky nesú subsidiárnu zodpovednosť za záväzky podniku vo výške nadhodnotenia hodnoty majetku. Rovnaké pravidlá platia pre nezávislého odhadcu. Preto pri posudzovaní použite skutočnú trhovú hodnotu nehnuteľnosti.

základné imanie vo forme majetku

Odporúčaná