Obchodná komunikácia a etika

How to say thank you in tango and business

How to say thank you in tango and business

Video: What is the NATO Phonetic Alphabet? Alpha, Bravo, Charlie, Delta.... 2024, Júl

Video: What is the NATO Phonetic Alphabet? Alpha, Bravo, Charlie, Delta.... 2024, Júl
Anonim

Pri tancovaní argentínskeho tanga, ako aj pri uzatváraní zmlúv alebo rokovaniach s klientmi a obchodnými partnermi musíte preukázať vďaku. Nadbytočné slová a najmä zabavenie budú úplne nevhodné v prvom aj v druhom prípade. Naučíte sa tanečné etikety a nájdete úspešné vzorce správania sa v každodennom aj obchodnom živote.

Image

Tanec často nie je taký príjemný, ako by sme chceli. Najčastejšie hovoríme o prípadoch, keď sa ľudia začínajú učiť argentínske tango. Je veľmi dôležité venovať pozornosť začiatočníkom a snažiť sa zdokonaliť svoje zručnosti sami. Dobrý tanečník, rovnako ako dobrý podnikateľ, musí pochopiť, čo to znamená sebavedomie. Niekedy by sa osobe malo poďakovať za to, že sa o to pokúsil, a nabudúce vyvinie ešte väčšie úsilie. Preto by ste nemali odmietnuť tancovať s osobou, aj keď nemá úspech, alebo odviesť podriadeného alebo obchodného partnera, ak sa vám niečo nepáči. Pamätajte, že v oboch prípadoch môžete osobu, s ktorou hovoríte, vážne uraziť.

Vynikajúcim „ďakujem“ za úsilie argentínskeho tanga a podnikania je túžba skryť chyby partnera. Počas tréningu sa naučíte nielen krásne tancovať, ale aj trpezlivo liečiť chyby druhých ľudí.

Pre tanečníkov je jedným z najhorších trestov náhle prerušenie tanca a odchod partnera uprostred melódie. Dokazuje to nielen pár, ale aj všetkým okolo, že ten, kto opúšťa, nevie tancovať s argentínskym tangom a spôsobuje problémy. Ide teda o podnikanie: prerušenie prezentácie zamestnanca, odmietnutie počúvať podriadeného, ​​kolegu alebo obchodného partnera, tým nielenže nehovoríte, ale aj urážate. Vďaka učeniu argentínskeho tanga sa naučíte byť blahosklonnejší, aby ste pomohli človeku opraviť svoje chyby, a preto zvýšiť jeho sebavedomie a zároveň získať vynikajúceho partnera.

V argentínskom tangu môžete poďakovať úsmevom alebo pohľadom, ktorý povzbudzuje dotyk. Môžete povedať slušne: „Ďakujem.“ Poklona je však často ešte vhodnejšou možnosťou. Môžete povedať svojmu partnerovi: „Bolo to veľmi krásne, “ „Je príjemné s tebou tancovať, “ „Nádherný tanec, “ „ste milí.“ Správne vybrané komplimenty budú tiež vynikajúcou vďačnosťou v podnikaní: „Odvedeli ste skvelú prácu, “ „Váš nápad je veľmi zaujímavý, “ „Bolo to pekné s vami diskutovať, “ „Páči sa mi váš prístup k podnikaniu.“ Naučte sa zdôrazňovať silné stránky človeka a upozornite naňho, aby bola komunikácia jednoduchšia a vzájomne prospešná. Táto skúsenosť bude nepochybne užitočná v skutočnom živote.

Môže byť užitočné, aby si tanečník spomenul na svoje prvé kroky v argentínskom tangu, aby pochopil, že trápnosť a chyby sú dosť ospravedlniteľné a opraviteľné, ak sa s nimi správate správne. A dobre vybraný, krátko formulovaný „ďakujem“ bude skutočne neoceniteľným doplnkom pre začiatočníkov.

Odporúčaná