ostatné

Ako uchovávať med vo voštinách

Ako uchovávať med vo voštinách

Video: Soon We'll Cure Diseases With a Cell, Not a Pill | Siddhartha Mukherjee | TED Talks 2024, Júl

Video: Soon We'll Cure Diseases With a Cell, Not a Pill | Siddhartha Mukherjee | TED Talks 2024, Júl
Anonim

Ukazuje sa, že med, elixír života, nosič obrovského množstva vitamínov a minerálov, ktoré ľudstvu kladú tvrdo pracné včely, sa dajú uchovávať neuveriteľne dlho, preto je potrebné dodržiavať iba jednoduché pravidlá.

Image

Návod na použitie

1

Základným pravidlom pre dlhodobé skladovanie medu je dodržiavanie troch podmienok: tesnosť, čistota a tma. Prirodzená prírodná kapacita vo forme bežných voštín je schopná čo najviac uľahčiť proces skladovania, pretože práve oni umožňujú zabrániť nežiadúcim fermentačným procesom a tiež zaisťujú maximálnu užitočnosť produktu bez zmeny jeho primárnych vlastností až do nasledujúcej zimy alebo dokonca do budúceho leta.

2

Odborníci okrem iného tvrdia, že použitie produktu v jeho prirodzenom obale má najlepší vplyv na ľudské zdravie a pomáha liečiť veľa chorôb. Proces žuvacieho vosku pomáha vstrebávať vitamín A, ktorý obsahuje, ako aj účinnú prevenciu chorôb zubov a ďasien. Med vo voštinách je úžasný produkt, ktorý pomáha obnoviť vitalitu a svalový tonus.

3

Pri rozhodovaní o ukladaní medu do voštín si pamätajte, že med je rozmarný produkt, ktorý dokáže absorbovať aj tie najnepríjemnejšie pachy, a preto by mal byť plást chránený pred zbytočným vystavením a chránený pred zápachovými látkami.

4

Za najvyššiu skladovaciu teplotu plástu sa považuje teplota nepresahujúca 22 stupňov, pri ktorej med stmavne a začne sa horkať. Čím nižšia je teplota okolia, tým užitočnejšie vlastnosti a zlúčeniny môžu váš obľúbený produkt uložiť. Z tohto dôvodu sa odporúča umiestniť plást do chladničky alebo na iné miesto, ktoré ich môže chrániť pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia.

5

Voštinu nezabudnite nakrájať na malé taniere tak, že ju najprv vložíte do čistých pohárov alebo iných nádob vybavených vekom, čo prispeje aj k starostlivému zberu vytečeného medu. V žiadnom prípade nepoužívajte nádoby z medi a hliníka, ktoré môžu interagovať s kyselinami samotného produktu.

6

Pamätajte, že pri nízkych teplotách je cukrovaný cukor a nevyhnutne stráca tie látky, ktoré majú pre človeka zásadný význam, a preto sa optimálna skladovacia teplota považuje za rozsah od +5 do - 10 stupňov: ani vyšší, ani nižší.

7

Med vo voštinách, podobne ako každé dobré víno, vyžaduje určitý režim vlhkosti, zvyčajne by nemal prekročiť predpísaných 75 percent, a preto je potrebné dôkladne monitorovať a rozmrazovať chladničku používanú na skladovanie. Dodržiavanie týchto jednoduchých pravidiel umožní nášmu milovanému produktu zachovať si jeho chuť a vlastnosti po mnoho mesiacov až rokov, pre ktoré ho veľmi milujeme a vážime si ho.

Odporúčaná