obchodné

Ako urobiť pečiatku organizácie

Obsah:

Ako urobiť pečiatku organizácie

Video: Ako vyrobiť handmade pečiatku 2024, Júl

Video: Ako vyrobiť handmade pečiatku 2024, Júl
Anonim

Každá spoločnosť, právnická osoba, musí mať vlastnú pečať požadovanú na osvedčenie podpisu vedúceho. Certifikované organizácie sa zaoberajú výrobou pečatí a môžete si ju objednať iba vtedy, ak máte doklady potvrdzujúce, že spoločnosť je aktívna a zaregistrovaná v zjednotenom štátnom registri právnych subjektov.

Image

Čo je pečať organizácie?

Zákony upravujúce činnosť podnikov akejkoľvek formy vlastníctva, vrátane akciových spoločností a spoločností s ručením obmedzeným, ustanovujú potrebu ich pečiatky. GOST R 6.30-2003, ktorý zjednocuje systém organizačnej a administratívnej dokumentácie, zabezpečuje certifikáciu podpisov úradníkov na dokladoch osvedčujúcich práva, na určovanie skutočností týkajúcich sa finančných prostriedkov atď. Zoznam tých dokladov, ktoré si vyžadujú podpis hlavy a osvedčenie s pečaťou, musí byť schválený samostatnou objednávkou.

Čo je vytlačené

Ak vaša spoločnosť nemá právo používať štátne symboly, budete musieť vyhotoviť nie pečiatku, ale pravidelnú okrúhlu pečiatku pre hlavné dokumenty av prípade potreby dodatočnú pečať, napríklad pre informácie alebo dokumenty personálneho oddelenia. Aby pečať organizácie mala právny význam, musia sa v nej uviesť podrobnosti o vašej spoločnosti.

K dnešnému dňu tieto zahŕňajú:

- celé meno spoločnosti s uvedením jej právnej formy;

- mesto, v ktorom je zaregistrované;

- PSRN - hlavné registračné číslo štátu;

- DIČ - daňové identifikačné číslo pozostávajúce z 10 číslic:

- ďalšie daňové a štatistické kódy podľa vášho želania.

Odporúčaná