ostatné

Ako merať lojalitu

Ako merať lojalitu

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Júl

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Júl
Anonim

Zvyšovanie ziskov je hlavným cieľom väčšiny spoločností pôsobiacich na trhu tovarov a služieb. Hlavným aspektom ich činnosti je budovanie vzťahov so zákazníkmi. Verní spotrebitelia nielen prinášajú zisk organizáciám, ale prinášajú aj nových zákazníkov. Preto je výpočet lojality potrebný na organizáciu efektívneho podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - výsledky prieskumu;

  • - kalkulačka.

Návod na použitie

1

Urobte prieskum medzi spotrebiteľmi vašej značky. Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť. Jednou z možností je použitie anketárov. Musia byť najatí. Mali by viesť rozhovory s ľuďmi, ktorí si zakúpili váš produkt. Hlavnou otázkou bude, ako je pravdepodobné, že váš klient odporučí produkt alebo službu svojej spoločnosti priateľom a známym.

2

Odkazuje na služby organizácií, ktoré sa špecializujú na vykonávanie prieskumov verejnej mienky. Zamestnanci týchto spoločností si nezávisle vyberú cieľové skupiny a uskutočnia prieskumy. Budú vám predložené konečné výsledky, na základe ktorých môžete vyvodiť závery o úrovni lojality.

3

Formulujte možnosti odpovede, aby opýtaný mohol naznačiť pravdepodobnosť odporúčania vášho produktu od 1 do 9. Čím vyššie je hodnotenie, tým je pravdepodobnejšie, že odporučíte svoju spoločnosť priateľom a známym. Táto populácia ľudí, ktorí odpovedajú „8-9“, je lojálna alebo propagátori. Skupina respondentov, ktorí sa rozhodli pre „6-8“, sa týka neutrálnych údajov. Všetci, ktorí sa rozhodli pre voľbu menej ako „6“, sa môžu nazývať kritici.

4

Vypočítajte percento každej z týchto troch skupín. Takže môžete určiť, ako je vaše cieľové publikum rozdelené a koľko ľudí z neho je pripravených inzerovať váš produkt bez toho, aby by za to niečo požadovalo.

5

Nájdite rozdiel medzi percentom promótorov a kritikov. Je to ona, ktorá odráža počet čistých kupujúcich. Čím vyšší je tento ukazovateľ, tým vyššia je lojalita spotrebiteľov vo všeobecnosti.

6

Uveďte odporúčania pre ďalšiu spoluprácu s cieľovými skupinami. Pridaním niekoľkých objasňujúcich otázok do dotazníka môžete určiť, čo sa vašim zákazníkom nepáči, čo je potrebné vylepšiť, aby sa získala ich lojalita. Kritikom by sa mala venovať veľká pozornosť. Musí sa urobiť veľká práca, aby sa z nich stali neutrálne.

Odporúčaná