management

Ako študovať trh

Ako študovať trh

Video: 3. Ekonomika - Trh a trhový mechanizmus 2024, Júl

Video: 3. Ekonomika - Trh a trhový mechanizmus 2024, Júl
Anonim

Prieskum trhu je potrebný pre všetkých, ktorí sa chystajú založiť vlastný podnik. Prieskum trhu na tieto účely zahŕňa prieskum trhu, predpovedanie trendov rastu a vývoja a štúdiu konkurenčného prostredia.

Image

Návod na použitie

1

Každý, kto sa chystá založiť vlastný podnik, si kladie otázky - bude môj produkt konkurencieschopný? Kto to kúpi? Existuje voľná medzera na trhu alebo je už obsadená? Budúci vlastník podniku musí preto vykonať prieskum trhu.

2

Trhové podmienky - to je situácia, ktorá sa na trhu vyvíja v určitom časovom okamihu, keď prebieha proces predaja a nákupu tovaru. Dobrá znalosť trhových podmienok zníži vaše riziká, pretože bez týchto vedomostí nebudete mať hlavnú predstavu o situácii na trhu s tovarom podobným vášmu.

3

Ďalším krokom po preštudovaní trhových podmienok je prognóza. Po analýze trendov, ktoré sú na trhu k dispozícii pre podobné výrobky ako teraz, a ich porovnaním s trendmi, ktoré existovali pred rokom alebo dvoma, môžeme vyvodiť určité závery o tom, ako sa tento segment trhu v zásade vyvíja.

4

Je tiež dôležité, aby ste boli schopní vyhodnotiť svojich konkurentov: vaša trhová stratégia závisí od úrovne konkurencie. Ak existuje veľa konkurentov, budete potrebovať agresívnejšiu reklamu, propagáciu webových stránok atď. Na vyhodnotenie konkurentov bude potrebné študovať tri ukazovatele:

1. skutočné produkty konkurentov;

2. ich marketingové stratégie;

3. Rozdiely medzi vašimi a ich produktmi.

5

Prieskum trhu teda zahŕňa analýzu informácií o rôznych spoločnostiach, ktoré vyrábajú a predávajú tovar podobný vášmu. Niekedy sa zdá, že je to dosť ťažké, pretože mnoho spoločností skrýva väčšinu informácií o sebe a svojich vlastných produktoch. Webové stránky spoločnosti, obchodná tlač a odborné fóra však často môžu poskytovať aspoň minimum informácií. Nezabudnite na ďalšie spôsoby, ako študovať trh: napríklad, ak plánujete otvoriť kaderníctvo, možno metóda, ktorá vám poskytne najviac informácií, obíde inštitúcie konkurentov.

Odporúčaná