nepopulárne

Ako kúpiť banku

Ako kúpiť banku

Video: Návod, ako jednoducho kúpiť akcie v 2021 2024, Júl

Video: Návod, ako jednoducho kúpiť akcie v 2021 2024, Júl
Anonim

Ak potrebujete úplnú kontrolu nad financiami svojho podnikania, kúpa banky vám to umožní. Kúpa banky je výhodnejšia ako vytvorenie banky, pretože kupujete hotový, racionalizovaný mechanizmus a nemusíte čeliť problémom pri vytváraní banky. Pri kúpe banky musíte venovať pozornosť kontrole jej dokumentov a jej správnemu zaregistrovaniu.

Image

Budete potrebovať

Je potrebné nájsť alebo získať federálny zákon o bankách a bankových činnostiach z 02.12.1990.

Návod na použitie

1

Na rozdiel od deväťdesiatych rokov je dnes banka ľahšie kúpiť, než vytvoriť: Vytvorenie banky môže stáť niekoľkonásobne viac a ukázalo sa, že bude oveľa ťažšie ako jej kúpa. Vytvorenie banky je možné iba pre tých, ktorí majú najmenej 180 miliónov rubľov: v súčasnosti je to minimálne základné imanie banky.

2

Prvým krokom k nákupu banky je hľadanie banky. Po prvé, kupujúci musí sformulovať cieľ, pre ktorý chce získať banku. Potom - rokovať s niekoľkými predajcami bánk, zistiť podrobnosti a ceny. Rokovania s predajcami bánk pomáhajú jasne pochopiť váš cieľ nákupu, možno aj iné ciele a príležitosti a správne formulovať požiadavky pre banku. Neponáhľajte sa s výberom banky, ktorú chcete kúpiť.

3

Najdôležitejšou fázou pri kúpe banky je právna kontrola jej dokumentov (due diligence). Takéto overenie je zvyčajne zverené právnickým firmám s dobrou povesťou. Overovanie bankových dokladov zohráva kľúčovú úlohu, preto je dôležité vybrať si na overenie renomovanú právnickú firmu, aj keď jej služby sú drahé. Mali by ste sa tiež obrátiť na audítorov, aby skontrolovali finančný stav banky a jej finančné výkazy.

4

Najbežnejším spôsobom získania banky je nákup jej akcií. Veľkosť podielu banky by nemala prekročiť 20%. V opačnom prípade budete potrebovať povolenie od Ruskej banky. Ak takéto povolenie nedostanete, transakcia bude vyhlásená za nezákonnú. Ak získate 20% alebo menej banky, do 30 dní od nákupu musíte túto transakciu oznámiť Ruskej banke. Nákup banky s aktívami presahujúcimi 4 miliardy rubľov sa musí zaregistrovať na Federálnej protimonopolnej službe.

5

V niektorých prípadoch si môžete kúpiť akcie vlastnené akcionármi banky, čo zjednoduší postup registrácie: môže byť dokončená do jedného mesiaca, pretože stačí zaregistrovať novú správu banky. Banková registrácia zvyčajne trvá až šesť mesiacov.

kúpa banky

Odporúčaná