Obchodné riadenie

Ako zlikvidovať OJSC

Ako zlikvidovať OJSC
Anonim

Likvidácia spoločnosti je pomerne komplikované právne konanie, v dôsledku ktorého spoločnosť prestáva existovať. Na rozdiel od reorganizácie sa v tomto procese vrátia všetky práva a povinnosti spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

Základné imanie, základné dokumenty.

Návod na použitie

1

Zorganizujte valné zhromaždenie všetkých akcionárov, aby ste rozhodli o začatí likvidácie. Aj na tomto stretnutí by sa mala vytvoriť likvidačná komisia, ktorá bude vykonávať funkcie riadenia spoločnosti.

2

Upozorniť daňové orgány, že sa začal postup likvidácie otvorenej akciovej spoločnosti. Ak Federálna daňová služba nebude oznámená, spoločnosti bude uložená pokuta. Keďže sa obvykle po informovaní daňových orgánov o likvidácii kontrolujú činnosti spoločnosti, je lepšie sa na to pripraviť vopred, aby sa predišlo ďalším daniam a pokutám. Ak k tomu ešte dôjde, môžete sa proti auditu odvolať na rozhodcovskom súde.

3

Zverejnite tiež správu o likvidácii spoločnosti v médiách a zasielajte informačné listy všetkým veriteľom spoločnosti. Likvidačná komisia by pri spolupráci s veriteľmi mala vytvárať pohľadávky a odpísať nároky na ich splatenie. Ak spoločnosť nemá dostatok finančných prostriedkov na splatenie pôžičiek, je potrebné predať majetok likvidácie spoločnosti.

4

Rozdeľte zvyšnú hotovosť a majetok medzi účastníkov v súlade s počtom akcií predpísaným na základnom imaní.

5

Zostavte predbežnú likvidačnú súvahu. Musí sa potom predložiť na štátnu registráciu federálnej daňovej službe spolu so žiadosťami o štátnu registráciu skutočnosti likvidácie.

6

Získať osvedčenie o ukončení činnosti akciovej spoločnosti likvidáciou od federálnej daňovej služby. Z tohto dôvodu možno postup odstránenia považovať za ukončený. Podľa zákona sa na absolvovanie všetkých etáp poskytujú štyri mesiace, v skutočnosti celý postup môže trvať až jeden rok.

Likvidačné konanie spoločnosti CJSC a OJSC

Odporúčaná