Obchodné riadenie

Ako zvýšiť ziskovosť výroby

Ako zvýšiť ziskovosť výroby

Video: Branislav Kohl (DataConcept) - Ako vďaka zákazníckym dátam násobne zvýšiť ziskovosť v e-commerce 2024, Júl

Video: Branislav Kohl (DataConcept) - Ako vďaka zákazníckym dátam násobne zvýšiť ziskovosť v e-commerce 2024, Júl
Anonim

Otázka, ako zvýšiť ziskovosť výroby, znepokojuje mnoho podnikateľov. Tento ukazovateľ priamo súvisí s mnohými faktormi: ziskovosť, produktivita práce, zníženie nákladov, zníženie manželstva atď. Jedným z najdôležitejších ukazovateľov kvality úrovne ziskovosti sú výrobné náklady. Priamy spôsob, ako zvýšiť ziskovosť výroby, je znížiť náklady.

Image

Návod na použitie

1

Ekonómovia vypočítali výrobné náklady spojené s výrobou súčiastok. Teda náklady na výrobu časti sú vyjadrené v percentách: náklady na suroviny - 22%, náklady na vybavenie - 26%, mzdové náklady zamestnancov - 29%, režijné náklady - 21% a náklady na improvizované nástroje - 3%. Toto je, samozrejme, priemerná hodnota, ktorá zohľadňuje globálne skúsenosti.

2

Zvážte všetky faktory, ktoré ovplyvňujú náklady. Je zrejmé, že nemôžete významne ovplyvniť náklady na suroviny. Náklady na zamestnancov môžete znížiť vďaka kvalifikácii pracovníkov, čo bude mať nepriaznivý vplyv na výrobné náklady, pretože percento odmietnutí sa výrazne zvýši. Znížiť počet pracovníkov tiež nebude úspešný - je to kvôli porušeniu technológie.

3

Pokiaľ ide o režijné náklady, t. náklady, ktoré priamo nesúvisia s výrobou - údržba, prevádzka a oprava budov, povinné platby a príspevky na sociálne zabezpečenie, údržba a odmeňovanie administratívnych prístrojov atď. - nie je ani kam ušetriť.

4

Máte len dva faktory, ktoré môžete ovplyvniť, aby ste znížili výrobu - náklady na dostupné nástroje a vybavenie (stroje). Pokiaľ ide o nástroje, dokonca aj ich získanie za výraznú zľavu alebo pod cenovým rozpätím, je nepravdepodobné, že by ste dosiahli významné zníženie nákladov, pretože celkový podiel hodnoty nástroja je malý. Úspory podľa tohto článku nie sú vôbec účinné.

5

V skutočnosti máte iba jednu príležitosť na zvýšenie ziskovosti výroby znížením výrobných nákladov - na zvýšenie produktivity použitých zariadení a strojov. Predpokladajme, že rýchlosť a čas výroby jednej časti sa zvýšil o 20%. Režijné náklady a náklady na zamestnancov sa znížia o rovnakú sumu. Celková úspora na všetkých položkách bude 15% z ceny dielca.

6

Tento spôsob zvyšovania ziskovosti výroby je najúčinnejší. Aj keď vezmeme do úvahy, že bude potrebné minúť nejaké peniaze, aj keď dosť veľké, na nákup nového zariadenia, vyplatia sa dostatočne rýchlo. Produktivitu môžete zvýšiť zvýšením počtu vyrobených dielov alebo výrobkov za jednotku času.

Odporúčaná