Obchodné riadenie

Ako začať podnikať v hoteloch

Ako začať podnikať v hoteloch

Video: Slávnostná prezentácie pentalógie Podnik a podnikanie v hoteli Bôrik 2024, Júl

Video: Slávnostná prezentácie pentalógie Podnik a podnikanie v hoteli Bôrik 2024, Júl
Anonim

Ak chcete začať podnikať v oblasti hotelových služieb, urobte ekonomickú predpoveď uskutočniteľnosti jeho vykonávania vo vami vybranej oblasti. Ak je predpoveď priaznivá, pokračujte nasledujúcimi krokmi: príprava priestorov, získanie povolení a výber personálu.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť pre hotel;

  • - podnikateľský plán;

  • - povolenia.

Návod na použitie

1

Odhady odborníkov naznačujú, že ruský hoteliérstvo je sľubnou oblasťou rozvoja podnikania v krajine. Aby sa zistilo, aké výhodné bude hotelové podnikanie v konkrétnom meste, uskutoční sa predbežná marketingová štúdia s cieľom nájsť odpoveď na otázku, do akej miery bude dopyt po hoteli, ktorý plánujete, za dva až tri roky.

2

Toto časové obdobie sa berie do úvahy, pretože približne taký čas sa vynakladá na všetky druhy schvaľovania, získavania povolení, administratívy a priamo na výstavbu a uvedenie do prevádzky hotela (alebo na premenu existujúcej budovy na potreby hotela).

3

Ak má mesto, v ktorom plánujete podnikanie v hoteloch, veľké podniky, ktoré prijímajú služobné cesty, alebo je mesto zaujímavé pre turistov z historického alebo kultúrneho hľadiska, alebo je atraktívne pre rekreáciu, pretože sa nachádza v blízkosti mora, hôr, jazera, rieky, potom je predpoveď pre plánované podnikanie celkom priaznivá.

4

Pre ďalšie akcie vyberte kategóriu hotela, objem miest, rozvoj infraštruktúry hotelového priemyslu, ako aj možnosť prilákať kapitál tretích strán, predvídať jasné udalosti v živote krajiny, ktoré možno načasovať tak, aby sa časovo zhodovali s otváraním sietí medzi mestskými úradmi. Rozhodnite sa o sadzbách za služby ponúkané hotelom.

5

Ďalšou fázou je príprava priestorov, výzdoba interiéru a prijatie všetkých požadovaných povolení: hasičský zbor, energetickí inžinieri, mestská vodovodná sieť, kanalizácia atď. A celú túto dobu sa zároveň zapájajú do výberu personálu, ktorý bude „tvárou“ hotela.

6

A nezabudnite na reklamu: outdoor, televízia, internet. Ihneď naplánujte ďalší rozvoj hotela: zvážte možnosť prepojenia doplnkových služieb, napríklad otvorenia reštaurácií, kaviarní, internetových centier, zariadení na poskytovanie domácich služieb (kaderníctvo, čistiareň atď.).

Venujte pozornosť

Pri zostavovaní cenníka služieb poskytovaných vaším hotelom sa pokúste dodržať prijateľný pomer cena / kvalita.

Užitočné rady

Väčšinu príjmu obvykle získavajú stáli zákazníci.

hotel podnikania, kde začať

Odporúčaná