obchodné

Ako v roku 2017 vyplniť daň z príjmu fyzických osôb pre jednotlivých podnikateľov

Ako v roku 2017 vyplniť daň z príjmu fyzických osôb pre jednotlivých podnikateľov

Video: Vyhlasenie k nezdaniteľnej časti základu dane 2018 2024, Júl

Video: Vyhlasenie k nezdaniteľnej časti základu dane 2018 2024, Júl
Anonim

Najlepšie je, aby podnikateľ, ktorý platí daň z príjmu fyzických osôb, ako jednotlivec bez štatútu IP, použil program Deklarácia. Zvláštnosťou jeho prípadu je, že vyplní oddiel o podnikateľskej činnosti a pri opise zdroja príjmu musí uviesť druh činnosti, za ktorú bol tento príjem prijatý.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - aktuálna verzia programu „Vyhlásenie“;

  • - doklad o podnikateľských príjmoch a súvisiacich výdavkoch;

  • - doklady o príjmoch z iných zdrojov a platbách daní z nich (ak existujú);

  • - doklady potvrdzujúce právo na odpočty dane (ak existujú);

  • - kalkulačka.

Návod na použitie

1

Stiahnite si najnovšiu verziu programu „Deklarácia“ na webovú stránku Federal Tax Service GNIVTs. Ak je už vo vašom počítači nainštalovaný, skontrolujte, či nie sú novšie úpravy a podľa potreby aktualizujte alebo preinštalujte.

2

Po spustení programu označte v záložke „Podmienky stanovenia“ v časti „Atribút daňovníka“ status samostatného podnikateľa a medzi disponibilný príjem - príjem z podnikateľskej činnosti.

Ak je to potrebné, skontrolujte ostatné príjmy - všetky sú uvedené v jednom vyhlásení.

3

Kliknite na kartu Podnikatelia. Typ aktivity môžete pridať pomocou znamienka plus, odstrániť - mínus. Po kliknutí na znamienko plus v zobrazenom dialógovom okne označte druh činnosti (podnikateľský) a z rozbaľovacieho zoznamu vyberte svoj kód OKVED. Kliknite na „Áno“ a do požadovaného poľa zadajte sumu za rok. Ak existujú potvrdené výdavky, označte zodpovedajúcu hodnotu a náklady zadajte do polí podľa typu. Postupujte podľa tohto algoritmu pre každý typ činnosti, za ktorú ste mali príjem.

4

V prípade potreby vyplňte ostatné oddiely rovnakým spôsobom ako v akejkoľvek inej situácii. Rozhranie programu je jednoduché a všetko, čo potrebujete na zadanie údajov, je v dokumentoch potvrdzujúcich vaše príjmy a výdavky.

Nerelevantné oddiely pre váš prípad, len nevyplňujte.

5

Po vyplnení všetkých oddielov uložte vyhlásenie do svojho počítača.

Dokument je pripravený a vy ho môžete vytlačiť a poslať ho daňovému úradu alebo ho vziať osobne alebo elektronicky preniesť prostredníctvom portálu štátnych služieb. Druhá možnosť je možná, ak váš inšpektorát má technickú spôsobilosť prijímať vyhlásenia 3NDFL elektronicky a nezruší potrebu navštíviť fiškálny orgán s cieľom podpísať tlačené vyhlásenie.

ako vyplniť 3 dane z príjmu fyz

Odporúčaná