Druhy činností

Ako začať s výrobou nábytku

Ako začať s výrobou nábytku

Video: Furniture Studio 2024, Júl

Video: Furniture Studio 2024, Júl
Anonim

Dnes sa veľká pozornosť venuje pohodliu a atmosfére domu a bytu. Preto sú položky autora veľmi obľúbené. Zahŕňa to aj nábytok vyrobený podľa autorových náčrtov, nábytok, ktorý v obchode nenájdete. Je to dobrý nápad pre podnikanie a ak ste pripravení začať podnikať, mali by ste venovať pozornosť výrobe nábytku.

Image

Budete potrebovať

  • - znalosť GOST a požiadaviek na výrobu nábytku;

  • - malá výrobná miestnosť;

  • - Počítačový program na navrhovanie nábytku a rezanie dosiek z drevotriesky.

Návod na použitie

1

Skôr ako začnete podnikať s nábytkom, pracujte v priemysle. Musíte jasne porozumieť všetkým technologickým procesom, vlastnostiam materiálu a príslušenstva. Nábytok je vytvorený v súlade so zavedenými štátnymi normami a musí to vedieť.

2

V počiatočnej fáze sa nesnažte uvoľniť technicky zložité veci. Čalúnený nábytok a náhlavné súpravy pre obývačky zatiaľ nie sú pre vás. Najvhodnejšou možnosťou pre začiatočníkov je skrinkový nábytok do kancelárií. Lacný kancelársky nábytok nevyžaduje veľké investície, je celkom jednoduchý na výrobu a je v neustálom dopyte.

3

Najdôležitejšia vec pre vás je teraz výrobná miestnosť. Na montáž nábytku stačí vyhrievaná garáž alebo veľká lodžia.

4

Hlavným materiálom na výrobu nábytkového nábytku je laminovaná drevotrieska s hrúbkou 16 mm. Rezanie dosiek sa môže vykonávať nezávisle pomocou priamočiary pílky, ale najlepšie je použiť špeciálny rezací stroj. Avšak, neponáhľajte sa ho kúpiť. Mnoho spoločností poskytuje rezacie služby podľa vašich výkresov.

5

Firmy zaoberajúce sa rezaním drevotrieskových dosiek navyše poskytujú servis lepených hrán na koncových úsekoch. Túto operáciu môžete vykonať sami, ale profesionálne spracovanie bude mať lepšiu kvalitu.

6

Povinný nákup pre vás bude špeciálnym programom na vytváranie rezacích kariet. Môžete to urobiť aj v programe Autocad alebo v podobných programoch kreslenia.

7

Zvážte, ako budete dodávať a montovať. Váš úspech bude do veľkej miery závisieť od logistiky a kvality služieb. Mnoho spotrebiteľov uvádza, že jedným z hlavných nedostatkov výrobcov nábytku je príliš dlhá dodacia lehota a zlá montáž zakúpeného nábytku.

8

Vždy zostaňte naladení na trendy módneho nábytku. Kúpte si špecializované časopisy, zúčastnite sa výstav výrobcov nábytku. Návštevy výstav vám pomôžu nielen poznať nový trh s nábytkom, ale aj získať užitočné kontakty.

Užitočné rady

Niektorí majitelia malých súkromných firiem vo všeobecnosti zadávajú všetky základné operácie externe: rezanie, lepenie, vŕtanie technologických dier pre potery, rukoväte a ďalšie príslušenstvo. Nechávajú na seba prácu iba s klientmi a vývoj modelov. Tento štýl práce vám umožní ušetriť na prenájme priemyselných priestorov a nákupe špeciálneho vybavenia.

Ak sa vo vašom meste alebo niekde v okolí nachádza továreň na nábytok, zaujímajte sa o zvyšky nábytkovej dosky. Vo veľkých podnikoch drevotrieska často zostáva v množstve nedostatočnom na výrobu priemyselnej dávky nábytku. Taký tanier je možné zakúpiť so značnou zľavou a táto suma vám môže stačiť na dokončenie malej objednávky. Spravidla ide o tanier zaujímavých nezvyčajných farieb, ktoré nebolo možné uviesť do hlavnej výroby.

ako začať výrobný podnik

Odporúčaná