obchodné

Ako začať reklamný obchod

Ako začať reklamný obchod

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

K vytvoreniu reklamnej agentúry môžete pristupovať z dvoch strán - buď bez toho, aby ste investovali veľa úsilia a peňazí, začnete poskytovať sprostredkovateľské služby bez toho, aby ste sami niečo vyrábali, alebo od samého začiatku súťažte o štatút výrobcu jedinečného reklamného produktu. Druhý spôsob je samozrejme komplikovanejší, ale na vytvorenie sľubnej reklamnej spoločnosti musíte zvoliť práve takúto obchodnú stratégiu.

Image

Budete potrebovať

  • - kancelárske priestory;

  • - pevná linka a vyhradená internetová linka;

  • - niekoľko počítačov vrátane počítačov na platforme Apple;

  • - Dvaja manažéri, dizajnér a návrhár rozloženia personálu.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, aké typy služieb bude vaša spoločnosť poskytovať - ​​rôzne reklamné agentúry môžu ponúkať úplne odlišné súbory služieb a ich úplný rozsah, aby mohla byť vaša spoločnosť identifikovaná vopred. Najjednoduchšie úlohy sú výroba (alebo organizácia výroby) vonkajšej reklamy, umiestňovanie reklamy v tlačených médiách, výroba reklamných novín a letákov. Zložitejšie úlohy, za ktoré sa reklamné agentúry zaväzujú - rozvoj korporátnej identity, organizovanie propagačných akcií, integrovaná propagácia tovaru alebo služieb na internete.

2

Nájdite kancelársky priestor, v ktorom budú pracovať vaši manažéri a návrhári. Nemá zmysel klásť veľký dôraz na pohodlie umiestnenia a vzhľad kancelárie, pretože inzerenti zvyčajne vedú rokovania so zákazníkmi na svojom území. Je oveľa dôležitejšie venovať dostatočnú pozornosť získaniu vybavenia potrebného pre kreatívnu grafickú prácu - odborníci radia pri nákupe počítačov na platforme Apple za týmto účelom.

3

Vytvorte zamestnancov vašej budúcej agentúry najatím dvoch (alebo začiatočných) manažérov, návrhára a návrhára rozloženia. V niektorých prípadoch môžete všetky „kreatívne“ dať nezávislým pracovníkom a priebežne udržiavať iba manažérov. Vo veľkých reklamných agentúrach pravidelne pracuje aj kreatívny riaditeľ a špecialista na reklamu v médiách.

4

Vypracujte stratégiu na podporu služieb vašej reklamnej agentúry - konkurencia na tomto trhu je dosť prudká, takže nie je ľahké vytvoriť kontingent vašich stálych zákazníkov. Pokiaľ nemáte pôsobivé portfólio, uchýlite sa k tradičným spôsobom reklamy - inzerujte v adresároch tovarov a služieb v médiách a mestách.

Užitočné rady

Udržiavajte databázu nezávislých pracovníkov a priveďte tých vzdialených návrhárov, ktorí vám kedysi pomohli a odviedli vynikajúcu prácu - čím väčšia je základňa týchto „kreatív“, tým lepšie.

Pokiaľ vaša agentúra nemá vlastné portfólio, môžete požiadať jedného z dizajnérov na plný úväzok o predloženie svojich starých diel - to už umožní klientovi, ktorý sa o vás zaujíma, urobiť si predstavu o vašej spoločnosti.

  • Ako otvoriť reklamnú agentúru
  • ako otvoriť reklamnú firmu

Odporúčaná