obchodné

Ako nájsť peniaze na podnikanie

Ako nájsť peniaze na podnikanie

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Júl

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Júl
Anonim

Najdôležitejšou vecou pre začatie vlastného podnikania je, samozrejme, originálny podnikateľský nápad, ktorého návratnosť je potvrdená analýzou trhu a ekonomickými výpočtami. Ale aj keď už máte dohody s partnermi a jasný podnikateľský plán bez počiatočného kapitálu, svoj nápad nebudete môcť oživiť.

Image

Návod na použitie

1

Môžete skúsiť svoje šťastie a požiadať o financovanie v špeciálnom rizikovom fonde. Komplikovanie tejto záležitosti spočíva v tom, že v Rusku existuje len málo takýchto fondov, a preto, aby sa tento fond zaujímal o jeho projekt, bude potrebné preukázať jeho investičnú atraktivitu. Aj keď sa vám to podarí, bude pred vykonaním prvej transakcie potrebné veľa času na vykonanie rôznych druhov schválení a auditov.

2

Ďalšia možnosť: kontaktujte združenie podnikateľov Opora Rossii, prostredníctvom ktorého môžete získať až 70% sumy potrebnej na začatie vlastného podnikania. Tí, ktorí prešli konkurenčným výberom, majú navyše možnosť získať zvýhodnenú pôžičku v banke.

3

Pokiaľ ide o pôžičky, môžete priamo kontaktovať banku. Riziko je, že po dohodnutom čase budete musieť vrátiť nielen vypožičanú sumu, ale aj úroky. Táto šanca však zostáva najrealistickejšia, najmä ak vlastníte nehnuteľnosť.

4

Ak nechcete riskovať svoj majetok, zvážte možnosť franšízy. Po získaní práva na prácu pod už „medializovanou“ značkou môžete rýchlo osloviť svoje cieľové publikum bez straty času dobývaním trhu. V takom prípade bude viac možností získať pôžičku, ak vložíte aspoň polovicu sumy potrebnej pre vaše podnikanie.

5

Existuje ďalšia možnosť nazývaná diverzifikácia kapitálu. To sa dá dosiahnuť, ak už máte jeden projekt, ktorý je ziskový, ale nemáte veľký záujem. Ak ste už napríklad otvorili reťazec obchodov alebo kaviarní, použite zisk z nich pre firmu, ktorú chcete otvoriť.

6

Pokúste sa nájsť potrebné množstvo medzi príbuznými, priateľmi a známymi. Výhodou tohto riešenia je nezáujem alebo ich minimálna veľkosť. Toto však nie je najlepšia možnosť. Príklady života ukazujú, že súčasne môžete stratiť svoje podnikanie a stratiť priateľov.

Odporúčaná