management

Ako vyplniť účtovný denník hasiaceho prístroja

Ako vyplniť účtovný denník hasiaceho prístroja
Anonim

Pred uvedením hasiaceho prístroja do prevádzky je potrebné vykonať jeho prvú kontrolu, počas ktorej sa kontroluje kompletná súprava hasiaceho prístroja a stav miesta, kde bude inštalovaný (viditeľnosť hasiaceho prístroja alebo ukazovateľ jeho umiestnenia, možnosť voľného prístupu k nemu), ako aj čitateľnosť a zrozumiteľnosť prevádzkových pokynov. s hasiacim prístrojom. Po prehliadke sa hasiace prístroje zaznamenajú do osobitného denníka.

Image

Návod na použitie

1

V prvom stĺpci - „Dátum a typ vykonanej údržby“ sa každý rok zaznamená kontrola a kontrola hasiaceho prístroja. Tieto funkcie spravidla vykonáva osoba zodpovedná za dobrý stav primárnych hasiacich prostriedkov (môže to byť manažér dodávky, zástupca riaditeľa alebo iný zamestnanec).

2

Druhý stĺpec je „Vzhľad a stav hasiacich jednotiek“. Tu je potrebné charakterizovať stav hasiaceho prístroja, ktorý môže byť nasledovný:

- vynikajúci (všetky uzly hasiaceho prístroja sú v dobrom stave, nedochádza k vonkajším škodám), - dobrý stav (všetky uzly hasiaceho prístroja sú funkčné, menšie vonkajšie chyby), - uspokojivé (všetky uzly sú prevádzkyschopné, existujú však významné vonkajšie nedostatky, ktoré však nemajú vplyv na správne fungovanie hasiaceho prístroja; napríklad uplynie dátum exspirácie alebo chýba štítok).

3

Tretí stĺpec je „Celková hmotnosť hasiaceho prístroja“. Jednotku môžete odvážiť, ale môže to byť jednoduchšie: prečítajte si štítok, na ktorom sú uvedené údaje hasiaceho prístroja (napríklad 6, 3 kg).

4

Ďalší stĺpec - „Tlak (ak existuje indikátor tlaku) alebo hmotnosť plynovej fľaše“ sa vyplní aj na základe údajov na označení (napríklad 4 +/- 0, 2 kg (hmotnosť)).

5

Stĺpec „Stav pojazdného zariadenia mobilného hasiaceho prístroja“. Ak sa hasiaci prístroj nepohybuje, do stĺpca sa vloží pomlčka. Ak je pripevnenie hasiaceho prístroja na kolesá spoľahlivé, nedochádza k žiadnemu poškodeniu, potom sa stav charakterizuje ako vynikajúci. Ak sú úchytky spoľahlivé, nedochádza k žiadnym škodám, je však potrebné mierne nastavenie, potom je stav dobrý. Stav hasiaceho prístroja sa považuje za uspokojivý, ak je podvozok funkčný, ale vyžaduje kontrolu a zdokonalenie.

6

Stĺpec „Opatrenia prijaté na odstránenie zistených nedostatkov.“ Ak sa zistia nedostatky, opisujú sa opatrenia na ich odstránenie. Ak nie, potom pomlčka.

7

Posledný stĺpec je „Poloha, priezvisko, iniciály a podpis zodpovednej osoby“. Je tu uvedená osoba zodpovedná za požiarnu bezpečnosť (Ivanov I.I.).

vzorky denníka hasiaceho prístroja

Odporúčaná