Obchodná komunikácia a etika

Ako predávať službu po telefóne

Ako predávať službu po telefóne

Video: Huawei P40 lite - Ako sa bude predávať bez Google služieb? 2024, Júl

Video: Huawei P40 lite - Ako sa bude predávať bez Google služieb? 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete službu predať telefonicky, musíte vedieť, ako to urobiť správne, aby ste dosiahli požadovaný výsledok. Stanovte si konkrétny cieľ, komunikujte s klientom živo a v pohode.

Image

Návod na použitie

1

Stanovte jasný cieľ pre svoj projekt, a to ešte pred samotným výzvom. Zistite, aký je najlepší výhľad na vaše služby? Jasne načrtnite, čo od hovoru očakávate, aký je jeho výsledok. Zistite, ako budete merať svoj úspech, zlyhanie.

2

Vyberte si svoje publikum tak starostlivo, ako je to možné. Koniec koncov, niektoré služby sú veľmi špecializované, využíva ich iba úzky segment trhu. Zvyšok je celkom dobrý pre takmer všetkých potenciálnych zákazníkov. Ak je vaša služba špecializovaného typu a viete, aké je vaše publikum. Potom je otázka, ako predávať službu po telefóne, celkom jednoducho vyriešená. Ak je však vaša služba požadovaná a má veľké publikum, musíte určiť, aký typ klienta chcete získať počas tohto telefónneho programu.

3

Ďalším krokom je stanovenie čiastkových cieľov. „Chcem čo najviac zákazníkov“ nie je dosť dobrý cieľ. Pred vytvorením skriptu na volanie napíšte vetu typu: „Chcem, aby klient v dôsledku tohto hovoru podnikol také kroky.“ Pri písaní skriptu sa vráťte k vašim stredným cieľom a zvážte, či tento skript dá požadovanú odpoveď.

4

Predtým, ako napíšete časť telefónneho skriptu, jasne uveďte výzvu na požadovanú akciu. Prečítať stredné ciele. Uveďte, čo od hovoru očakávate. Uvedomte si, že vaša výzva na akciu pred koncom inzercie je jednoducho povinná povedať klientovi, čo presne musí urobiť.

5

Napíšte úvodnú časť hovoru. S vašou výzvou na akciu má veľmi úzky vzťah. Vaša úvodná časť výrazne zvyšuje záujem zákazníkov priamo o to, čo chcete použiť.

6

Podrobne opíšte hlavnú časť scenára telefonického hovoru. V prvej časti si klient urobí čas a vypočuje si vašu správu až do konca. Druhá časť skriptu ich povzbudzuje, aby konali. Upozorňujeme, že stred hovoru je v skutočnosti - existuje náplň a tajomstvo, ako službu predať telefonicky. Hlavná časť by mala posilniť a vyplniť dostatok podrobností pri volaní a zatraktívniť vašu výzvu na akciu.

7

Napíšte svoj telefonický rozhovor konkrétnej osobe a nie presnú kópiu reklamy. Toto je najlepší spôsob, ako napísať správu - rozhovor medzi dvoma ľuďmi.

8

Zamerajte sa na to podstatné. Nemali by ste okamžite opísať všetky výhody svojej služby. Správne činnosti a spôsob, ako službu predávať po telefóne, je povedať iba tie podrobnosti, ktoré zabezpečia dosiahnutie požadovaných cieľov. Vedzte, že ak budete hovoriť príliš veľa, môžete vystrašiť niektorých zákazníkov.

telefónne predajné služby

Odporúčaná