obchodné

Ako predať hotel

Ako predať hotel

Video: Predaj, hotel Millenium, Oravský Biely Potok 2024, Júl

Video: Predaj, hotel Millenium, Oravský Biely Potok 2024, Júl
Anonim

Hotelové podnikanie sa nemusí vždy dobre vyplácať, pretože zákazníci niekedy nevedia, čo chcú. Možno ste ho však vytvorili za účelom ďalšieho predaja. Ak ste v každom prípade urobili konečné a neodvolateľné rozhodnutie o predaji hotela, buďte trpezliví.

Image

Návod na použitie

1

Primerane vyhodnoťte náklady na váš hotel. Zistite priemerné ceny podobných nehnuteľností vo vašej oblasti. Ak to finančné výpočty umožňujú, znížte cenu na možný limit. Neprerušujte prevádzku hotela, aby ste nestratili stálych zákazníkov. Varujte ich pred možnou zmenou vedenia v blízkej budúcnosti. Pripravte všetky dokumenty na predaj (zakladajúce dokumenty právnickej osoby, hotelové certifikáty, osvedčenia o vlastníctve nebytových priestorov a pozemkov).

2

Inzerujte na internete a ďalších médiách o predaji hotelov. Reklama by mala byť podrobná a obsahovať fotografie fasády a interiéru hotela. Ak si želáte a ak je to možné, objednajte si sériu publikácií o vašom hoteli. Nezabudnite sa zamerať na skutočnosť, že spoločnosť sa rozpadá rovnomerne a vyplatí sa dostatočne rýchlo.

3

Keďže hotel je drahým podnikom, je lepšie umiestňovať reklamy na platené stránky, ktoré si prezerajú bohatí zákazníci, a v renomovaných obchodných publikáciách. Aj keď máte značné prostriedky, utrácajte peniaze za reklamu opatrne, pretože na dokončenie transakcie s takýmto objektom môžete čakať viac ako jeden mesiac.

4

Kontaktujte renomovanú realitnú spoločnosť, ktorá už má skúsenosti s predajom takýchto nehnuteľností. Kompetentne uzavrieť zmluvu, pretože niektorí realitné kancelárie pri veľkých transakciách môžu hrať dvojitú hru a neprimerane podceňovať cenu vášho hotela.

5

Navrhnite cestovnej kancelárii, s ktorou pracujete, alebo tomu, kto sa špecializuje na vašu oblasť. Cestovný špecialista je oveľa ochotnejší zvážiť vašu ponuku ako bežný kupujúci, ktorý nemá ponětí o podnikaní v hoteloch.

6

Urobte ponuku ostatným majiteľom hotelov. Možno jeden z nich plánuje rozšírenie hotelového reťazca a bude mať záujem o kúpu hotového obchodu.

Odporúčaná