ostatné

Ako podnikať v Rusku a nevyhorieť

Ako podnikať v Rusku a nevyhorieť

Video: Duleba: Navaľnyj je fenomén, ale najreálnejší je Lukašenkov scenár 2024, Júl

Video: Duleba: Navaľnyj je fenomén, ale najreálnejší je Lukašenkov scenár 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí argumentuje o špecifiká podnikania v Rusku. Účastníkov diskusie je možné rozdeliť do dvoch táborov. Niektorí veria, že podnikanie v Rusku a nevyhorenie je celkom možné a skutočné. Iní sa zhodujú na tom, že je to skutočné, ale iba vtedy, ak je to možné, aby sa prefíkali a uhýbali.

Image

Návod na použitie

1

Niektorí podnikatelia využívajú príležitosť na zníženie bremena povinných platieb spojených s akýmkoľvek podnikaním. Ide samozrejme o dane. Pre nich existujú príležitosti na zníženie. Často sa používajú optimalizované daňové systémy kombinované s platbami za vykonanú prácu a za predaný tovar obchádzajúci úradnú pokladňu. To vám umožní mať hotovosť a tiež rokovať s inými zmluvnými stranami o podobných dodávkach, ktoré sa tak stávajú lacnejšie, pretože sú odvodené z oficiálneho zdaniteľného predaja.

2

Podobná situácia sa vyskytuje pri účtoch za služby. Najjednoduchší spôsob, ako znížiť účty za energie, je už dlho známy: jedná sa o všetky druhy točivých metrov. To je, samozrejme, nezákonné a hrozí to zodpovednosťou. Mnohí podnikatelia sa však domnievajú, že podnikanie v Rusku a nevyhorenie je možné iba pomocou podobných pracovných schém.

3

Existujú jednoduchšie spôsoby podnikania, ktoré šetria všetko. Metóda finančného riadenia opísaná nižšie sa často uvádza pri hovoroch o začínajúcich podnikoch, t. počiatočné fázy založenia spoločnosti. Nazýva sa bootstrapping. V skutočnosti nie je nič nové pri zavádzaní systému. Jeho význam spočíva v minimálnych výdavkoch a schopnosti zvládnuť to najnutnejšie. Podnikatelia, ktorí sa pridržiavajú tohto prístupu, stavajú svoju prácu na niekoľkých zásadách, ktoré umožňujú podnikanie v Rusku a nevyhorávajú:

• Veľa by sa malo urobiť zadarmo alebo ako percento z predaja;

• Dodávatelia by mali vyjednávať najnižšie ceny;

• Uprednostňujú sa oblasti, ktoré okamžite prinášajú peniaze;

• Ak je to možné, verejné služby by sa mali čo najviac oneskoriť, platby dodávateľom a iným dodávateľom by sa mali oneskoriť.

Odporúčaná