Obchodná komunikácia a etika

Ako poslať obchodnú ponuku

Ako poslať obchodnú ponuku

Video: Finančná správa sa zase predviedla. Je úplatkom obchodná ponuka? 2024, Júl

Video: Finančná správa sa zase predviedla. Je úplatkom obchodná ponuka? 2024, Júl
Anonim

Niektorí vedúci pracovníci pritom využívajú tzv. „Komerčné ponuky“. Podľa ekonomického slovníka sú takéto dokumenty výzvou pre potenciálneho klienta s ponukou na kúpu tohto alebo tohto produktu. Obchodná ponuka musí byť spravidla písomná. Spôsob doručovania informácií klientovi sa môže líšiť.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako odošlete dokument s návrhom, napíšte ho. Pamätajte, že nielen úspešnosť transakcie, ale aj prestíž vašej organizácie závisí od kompetentnej a správnej prípravy.

2

Venujte pozornosť začiatku komerčnej ponuky. Text, ktorý súper vidí ako prvý, zohráva v budúcnosti rozhodujúcu úlohu. Prvá veta by určite mala byť pre klienta zaujímavá, nemali by ste začať s dokumentom s „hackerskými frázami“, s pochvalnou ódou na počesť seba atď.

3

Ak chcete klienta zaujať, uveďte frázy, ako napríklad „Pri rozhovore s vami sme si všimli

", " Páčilo sa nám váš nápad.

"atď. Pri opise produktu sa vyvarujte technických a nejasných pojmov, ktoré zákazník nemusí poznať.

4

Nezabudnite argumentovať v prospech nákupu vašich výrobkov. Opíšte tiež podrobnú schému spolupráce. Neuvádzajte základnú cenu, je lepšie špecifikovať, z čoho je vyrobený.

5

Pri uzatváraní ponuky sa vyhnite frázam, ako napríklad „Môžeme vám pomôcť vyriešiť vaše problémy.“

", " Ak bude náš návrh ignorovaný, budeme veľmi znepokojení

"a ďalšie. Dajte potenciálnemu klientovi príležitosť kontaktovať vás a objasniť akékoľvek informácie týkajúce sa tohto príspevku." Ak máte akékoľvek otázky a pripomienky, sme pripravení odpovedať a vypočuť si ich."

".

6

Bola vypracovaná cenová ponuka, teraz ju odošlite. Ak máte príležitosť, poskytnite mu to osobne, aby ste mu prejavili úctu. Ak to nie je možné, pošlite dokument e-mailom.

7

Do predmetu e-mailu nezapíšte „Komerčnú ponuku“, pretože súper nebude mať chuť si ju prečítať (môže si myslieť, že ide iba o ďalší spam).

8

Pošlite ponuku do tela listu, pretože klient súbor neotvorí, pretože sa obáva „chytenia“ vírusu. Text je možné rozoznať rôznymi spôsobmi: kurzívou, zátvorkami, odsekmi atď. Môžete tiež zvýrazniť dôležité informácie v inej farbe, a tým zdôrazniť.

9

Ak chcete, aby klient dokument „určite“ prečítal, zavolajte mu pred odoslaním.

obchodná ponuka e-mailom

Odporúčaná