obchodné

Ako vytvoriť úspešný podnik

Ako vytvoriť úspešný podnik

Video: Ako vytvoriť úspešný biznis 2024, Júl

Video: Ako vytvoriť úspešný biznis 2024, Júl
Anonim

Každému úspešnému podnikaniu by malo začať plánovanie, ktorému predchádza marketingový prieskum. Prieskum trhu, jeho segmentácia, opis najmocnejších a najzaujímavejších hráčov - to všetko určite povedie k pochopeniu jeho miesta. Zostavenie portrétu potenciálneho spotrebiteľa, identifikácia preferencií cieľového publika, motivácia, ktorá ho poháňa pri kúpe konkrétneho produktu - to všetko tiež pomáha neurobiť chybu pri výbere smeru.

Image

Budete potrebovať

  • - registrácia právnickej osoby;

  • - podnikateľský plán;

  • - marketingový plán.

Návod na použitie

1

Vypracovať podnikateľský plán, inými slovami - nápad pre budúce podnikanie. Musí byť uskutočniteľné a nesmie byť v rozpore s platným právom. Sú chvíle, keď priatelia jednomyseľne tvrdia, že myšlienka bez peňazí sa nestojí za to a že takéto podnikanie nebude nikdy propagované v živote. Ale ak zároveň máme istotu, že veci môžu ísť, potom musíme konať. Ako hovorí ľudová múdrosť: „Je lepšie ľutovať, čo ste urobili, ako to, čo ste neurobili.“ Napríklad v Amerike existuje veľa úspešných spoločností, ktoré sa zaviazali k tomu, že sme triezvy realisti nevstúpili ani na naše hlavy. Iba jeden príklad: výrobca parochne mačiek v roku 2010 dosiahol obrat 1, 4 milióna dolárov. Inými slovami, bez ohľadu na to, ako absurdný je váš nápad, ak je správne zarámovaný, správne propagovaný a doručený cieľovému publiku v správnom čase a na správnom mieste - zvážte, či ste vytvorili úspešný podnik.

2

Vytvorte podnikateľský plán. Bez ohľadu na to, čo vaša spoločnosť plánuje vyrábať alebo predávať, čísla by mali byť v centre budúcnosti. Podnikateľský plán sa vždy začína opisnou časťou, ktorej algoritmus môže vyzerať takto: produkt alebo služba - cieľové publikum - prečo je to potrebné - prečo ho kúpi od vás. Po zodpovedaní týchto otázok prejdite k výrobnej časti. V nej opíšte presne, aké zdroje (finančné, ľudské atď.) Sú potrebné na začatie výroby alebo na začatie činnosti. Tretia časť je finančná, odráža fixné a variabilné náklady, odhadovaný zisk z predaja jedného názvu produktu alebo služby, hrubý zisk atď. Tiež v ňom zabezpečte výpočet bodu zlomu.

3

Zaregistrujte právnickú osobu. V závislosti od vybraného podnikania si prenajmite miestnosť na kanceláriu alebo výrobu. Ak je to potrebné, získajte povolenie. Niektoré činnosti vyžadujú ďalšie licencie. Počas riešenia organizačných problémov si najímajte zamestnancov. Je lepšie zveriť to náborovej agentúre po celom svete, ktorá sa snaží zadávať nábor externe. Na druhej strane to všetko závisí od veľkosti vášho prípadu. Pre väčšie spoločnosti je výhodnejšie vytvoriť si vlastné personálne oddelenie.

4

Vypracujte marketingový plán, ktorý môže obsahovať aj plán predaja. Aj keď tieto dve oblasti nie sú jednotné, sú navzájom tak úzko prepojené, že v zásade ich možno kombinovať v rámci pojmu „marketing“. Váš plán by mal bezpochyby obsahovať oddiely venované reklame, PR, vernostným programom, ako aj priamo predaju. Ak sa všetko urobí správne, úspech je zaručený.

Odporúčaná