obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na registráciu spoločnosti LLC

Aké dokumenty sú potrebné na registráciu spoločnosti LLC
Anonim

Na otvorenie LLC je potrebné zhromaždiť balík dokumentov a poskytnúť ich registračným orgánom. Môžete to urobiť sami. Môžete sa tiež obrátiť na právnickú firmu, ktorá celú prácu prevezme sama. Druhá možnosť umožňuje pripraviť dokumenty a zaregistrovať spoločnosť rýchlejšie ako pri samostatných akciách.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete vykonať registračný proces LLC sami, budete potrebovať zakladateľov. Nemalo by byť viac ako päťdesiat, ale najčastejšie je uvedených niekoľko zakladateľov. Môžete určiť jedného zakladateľa. Organizovaním LLC môžete zaznamenať zakladateľov fyzických a právnických osôb.

2

Na registráciu spoločnosti LLC je potrebné urobiť základné imanie. Jeho minimálna veľkosť je 10 000 rubľov. Pri registrácii sa vyžaduje aspoň polovica sumy. Príspevok môže byť nielen v hotovosti. Je dovolené vkladať schválený kapitál majetkom. Zvyšok základného imania môže byť vložený do jedného roka od okamihu otvorenia spoločnosti.

3

Charta spoločnosti LLC je ďalším dokumentom, ktorý sa musí pripraviť. Pri vypracúvaní charty je potrebné zohľadniť požiadavky zákona. Ako základ si môžete vziať štandardný model a po jeho spracovaní podľa potrieb vašej vlastnej spoločnosti napíšte konečnú verziu.

4

Pripravte dokumenty a odneste ich registračným orgánom. Konkrétny zoznam dokumentov závisí od toho, kto bude zakladateľom. Právnické osoby musia predložiť kópie základnej dokumentácie registračnému orgánu. Okrem toho musí byť súčasťou balíka dokumentov aj osvedčenie o štátnej registrácii a bude sa vyžadovať aj osvedčenie o daňovej registrácii spoločnosti. V tomto prípade hovoríme o organizáciách, ktoré boli zaregistrované na území Ruskej federácie.

5

Ak sú zakladateľmi ruskí občania, musia zaregistrovať DIČ a DIČ a fotokópie svojich pasov. Právne predpisy povoľujú zakladanie cudzincov. V takom prípade musí byť súčasťou balíka dokumentov fotokópia pasu cudzinca a jeho preklad, ktorý musí byť osvedčený notárom.

6

Pri registrácii LLC poskytujú zahraničné spoločnosti jeden alebo dva originály výpisov z obchodného registra krajiny, v ktorej bola spoločnosť zaregistrovaná. Ak nie je možné poskytnúť výpis, zahraničná spoločnosť môže predložiť registračnému orgánu akýkoľvek dokument, na základe ktorého možno overiť, že zahraničná spoločnosť má právne postavenie.

7

V balíku dokumentov priložte informácie o riaditeľovi LLC, hlavnom účtovníkovi. Je potrebné predložiť kópie cestovného pasu, DIČ, PSČ, telefónne číslo a adresu. Uveďte názov spoločnosti, podrobnosti o banke, v ktorej je otvorený bežný účet spoločnosti. Priložte doklady o zaplatení štátnej povinnosti. Balík dokumentov môže tiež obsahovať licenciu alebo dokumenty pri vstupe do SRO.

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie spoločnosti LLC

Odporúčaná