Obchodné riadenie

Ako predať spodnú bielizeň

Ako predať spodnú bielizeň

Video: SLOVENKA SILVER, s.r.o. - pletené móda, termoprádlo, bavlnená spodná bielizeň 2024, Júl

Video: SLOVENKA SILVER, s.r.o. - pletené móda, termoprádlo, bavlnená spodná bielizeň 2024, Júl
Anonim

Podnikanie spojené s bielizňou možno označiť za jedno z najsľubnejších. Zmeny v dizajne a štýloch nemožno označiť ako rýchle, sezónny faktor nie je takmer ovplyvnený predajom - to všetko robí tento obchod veľmi atraktívnym.

Image

Budete potrebovať

  • - obchodné priestory

  • - počiatočný kapitál

Návod na použitie

1

Keď otvoríte obchod s bielizňou, poloha a umiestnenie sa dostanú do popredia. Pred začatím takéhoto podnikania nezabudnite určiť cieľové publikum vykonaním predbežného marketingového prieskumu. Možno zistíte, že vo vybranej oblasti nie je dostatok obchodov s veľkou bielizňou alebo naopak s luxusnými a drahými modelmi.

V závislosti od umiestnenia venujte pozornosť dizajnu obchodnej zóny. Ak otvoríte obchod s bielizňou pod licenciou známej značky, dodávateľ vám určite poskytne obchodné vybavenie a dá odporúčania týkajúce sa návrhu butiku. V každom prípade musíte vytvoriť príjemnú a atraktívnu atmosféru. Vyberte si pastelové farby, jasné línie, najvhodnejšie a cenovo dostupné zátvorky pre svoj dizajn, položte pohovku (často sú ženy sprevádzané spoločníkmi, ktoré chcú relaxovať), zapnite príjemnú hudbu.

2

V obchode s bielizňou nie sú šatne iba povinné. Je dôležité podrobne pracovať na ich funkčnosti, pretože v prípade tovaru tejto špecifickosti je rozhodujúcim faktorom pri rozhodovaní o kúpe vybavenie.

Mnoho žien pociťuje nepohodlie a neochotu, aby ich niekto videl nahý. Preto sa uistite, že je kabína úplne zatvorená hrubou oponou alebo dverami s jednoduchým zámkom. Do kabíny namontujte zrkadlo, vložte mäkký čistý koberec, nočný stolík alebo poličku na tašku, ako aj dostatočný počet háčikov a vešiakov, pretože kupujúci sa budú musieť úplne vyzliecť. Položte jednorazové utierky na nohy a umiestnite nádobu s mokrými utierkami.

Nezabudnite pracovať na podsvietení. Príliš jasné alebo žltkasté svetlo môže vizuálne zdôrazniť nedostatky na tele, ktoré si žena ešte predtým nevšimla. Svetlo by malo byť trochu tlmené a rozptýlené, aby vyhladilo drobné nedostatky, a svetlá by mali byť umiestnené za nimi.

Asistent predaja by mal byť vždy v šatni pripravený na zmenu modelov, pretože je nepravdepodobné, že by kupujúci mohol vstúpiť do obchodného priestoru sám.

3

Pri výbere sortimentu sa nezameriavajte iba na spodnú bielizeň. Povolte 20 - 30% na súvisiace produkty. Predaj výlučne spodnej bielizne nemusí byť taký nákladovo efektívny. V závislosti od oblasti zadajte do svojho sortimentu župany, peignoiry, plavky, pančuchy, korzety, vonné sviečky, telové mlieka. Mimochodom, sviečky, vankúše, šperky, hodvábne peignoíry sú ideálne na zdobenie okien: môžete ich použiť na vytvorenie zaujímavej kompozície.

Môžete si vziať časť priestoru pre pánske spodné prádlo. Ak bude tovar pre mužov vo vašom sortimente, označte ho na okne, napríklad umiestnením mužskej figuríny. V opačnom prípade bude váš obchod obchádzať silnejší sex.

Venujte pozornosť

Bohužiaľ, drahé spodné prádlo sa môže stať predmetom krádeže: akýkoľvek predmet sa zmestí aj do vrecka. Pri veľkom počte zákazníkov je ovládanie pomerne ťažké. Získajte do obchodu systém na inštaláciu ochranných značiek (alarmov), ktoré sa odstránia pri pokladni.

Užitočné rady

Uistite sa, že spodná bielizeň má ochranné hygienické fólie. Spravidla sú prítomné vo väčšine značiek, často sa však vyskytujú pri početných montážach

  • Článok o predaji spodnej bielizne (angl.)
  • vybavenie miestností na spodnú bielizeň

Odporúčaná