management

Ako nájsť produktivitu práce

Ako nájsť produktivitu práce

Video: Ako si nájsť prácu? 🕵️‍♂️ Nerob TIETO CHYBY | Zmudri.sk 2024, Júl

Video: Ako si nájsť prácu? 🕵️‍♂️ Nerob TIETO CHYBY | Zmudri.sk 2024, Júl
Anonim

Hlavným kritériom posudzovania kompetentnej personálnej a hospodárskej politiky v podniku je rast produktivity práce pracovníkov. Rast produktivity práce spočíva v znížení mzdových nákladov pracovníkov pri výrobe výrobnej jednotky.

Image

Návod na použitie

1

Rast produktivity práce ovplyvňujú tieto faktory: - inovatívne technológie zavádzané do výroby, konkrétne automatizácia a automatizácia pracovného procesu;

- zmena v štruktúre výroby;

- správna personálna politika z hľadiska zvyšovania motivácie pracovníkov.

2

Aby sa zistilo zvýšenie alebo zníženie produktivity práce v podniku, je potrebné najprv určiť celý objem produkcie za odhadované časové obdobie. Tieto údaje by sa mali požadovať od oddelenia hospodárskeho plánovania podniku.

3

Rozhodnite o počte pracovníkov zamestnaných pri výrobe konkrétneho druhu výrobku. Vyžiadajte si informácie o priemernom počte zamestnancov v personálnom oddelení.

4

Ďalej nájdite produktivitu práce. Za týmto účelom vydelte objem výrobkov vyrobených za odhadované obdobie priemerným počtom zamestnancov zamestnaných pri výrobe týchto výrobkov. Na základe výsledku môžete zadávať údaje o výsledkoch podniku.

5

Nájdite produktivitu práce pomocou niekoľkých metód. Prvá metóda je prirodzená. Uplatňuje sa, ak sa organizácia zaoberá iba výrobou výrobkov alebo služieb bez ich následného predaja. Druhou metódou je pracovná metóda, ktorá sa používa hlavne v nevýrobnej sfére. A treťou metódou sú náklady merané v rubľoch. Táto metóda je najuniverzálnejšia a použiteľná v rôznych oblastiach práce.

6

Výpočet produktivity práce ukazuje konečné výsledky hospodárskej činnosti podniku. Rast produktivity práce, samozrejme, vedie k zvýšeniu zisku z organizácie. Zníženie rastu produktivity práce v konečnom výsledku môže zohrávať dôležitú úlohu pri znižovaní objemu výroby, čo bude mať za následok výrazný pokles výroby a tvorby príjmov.

Produktivita práce ako ukazovateľ efektívnosti využívania zdrojov práce

Odporúčaná