Obchodné riadenie

Čo nazvať odevný butik

Čo nazvať odevný butik

Video: Tokyo by Train (2016) 2024, Júl

Video: Tokyo by Train (2016) 2024, Júl
Anonim

V každom podniku hrá dôležitú úlohu to, čomu hovoríte. Priniesť slávnu líniu z karikatúry „Dobrodružstvo kapitána Vrungela“ nie je potrebné - už je jasné, že nezabudnuteľné, dobre zvolené meno obchodu je, ak nie polovica bitky, určite tretina. Najmä pokiaľ ide o módne obchody. Samotný názov by mal pôsobiť na zvýšenie predaja. Ale niekedy prísť s hodným menom môže byť veľmi ťažké.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete otvoriť si vlastný butik, potom najjednoduchšie (aj keď nie najlacnejšie) je franchising. Jednoducho si môžete kúpiť povolenie na otvorenie obchodu už známej svetovej alebo ruskej značky a potom otázka s názvom zmizne sama o sebe - známa známa značka priláka kupujúcich.

2

Butik je spravidla obchod, v ktorom sa predáva oblečenie iba jednej značky. Ak neotvoríte butik na základe franšízovej dohody a vo vašom butiku sa bude predávať iba jedna značka oblečenia, táto značka ešte nie je známa kupujúcemu, takže môžete dať butiku názov tejto značky.

3

Ak sa v butiku predá oblečenie niekoľkých značiek, stojí za to tu spojiť fantáziu. Najprv premýšľajte o tom, aký butik bude mať cieľové publikum. Budú to ženy, muži, dospievajúci, deti alebo možno aj zvieratá. Na základe tohto faktora môžete ľahko prísť s menom. Dámsky odevný butik sa dá nazvať ženským menom, pretože vo všetkých jazykoch sveta existuje mnoho krásnych, harmonických mien žien. Môžete dokonca dať svojmu butiku meno. Aj pre dámske butiky sú „kvetinové“ názvy. Môžete si vziať nejaký abstraktný koncept pre meno. V tomto prípade najobľúbenejšie cudzie mená, napríklad „Beauty“, „Amore“ atď. Majte však na pamäti, že už zbité slová a frázy (ako tie, ktoré sú uvedené vyššie) sú už nudné a je nepravdepodobné, že by sa zákazníkom zdali originálne. Pánsky odevný butik možno nazvať aj menom muža, alebo si môžete zvoliť slovo, ktoré je pre mužov veľmi vhodné. Napríklad preložiť slová „silný“, „odvážny“ a iné do cudzieho jazyka. To isté platí pre mená detských butikov - začnite zo záujmov cieľovej skupiny.

4

Na internete existujú programy, ktoré dokážu analyzovať slová a hovoriť o tom, aký dojem vyvoláva konkrétne meno. To znamená, že ak tam zadáte plánovaný názov butiku, program vám povie, aké asociácie slovo spôsobí ľuďom, napríklad „horúci“ je slovo alebo „studený“, „tvrdý“ alebo „mäkký“, „ostrý“ alebo „hladký“., Toto sa nazýva fonosemantická analýza. Takáto analýza je veľmi dôležitá, ak chcete prilákať najväčší počet kupujúcich, nezabudnite ju použiť.

5

Nakoniec si môžete vytvoriť značku z vlastného mena alebo priezviska a takto pomenovať butik. Ak to pôjde dobre, potom okrem svojho butiku budete oslavovať aj svoje vlastné meno.

ako otvoriť odevný butik

Odporúčaná