Obchodné riadenie

Ako pomenovať fotografické štúdio

Ako pomenovať fotografické štúdio

Video: Adele - When We Were Young (Live at The Church Studios) 2024, Júl

Video: Adele - When We Were Young (Live at The Church Studios) 2024, Júl
Anonim

Názov fotografického štúdia je jedným z kľúčových prvkov jeho budúceho úspechu. Na výber najlepšej možnosti stačí poznať niekoľko pravidiel a jemností pomenovávania. Vyhľadajte nové, živé, výrazné a pritom jednoduché meno.

Image

Budete potrebovať

Slovníky (vysvetľujúce, frazeologické, synonymá, cudzie jazyky).

Návod na použitie

1

Ak chcete správne pomenovať fotografické štúdio, musíte poznať základy pomenovávania a mať živú fantáziu.

Preskúmajte svojich konkurentov a vytvorte si zoznam už obsadených titulov. Snažte sa vyhnúť týmto slovám pri vývoji svojej vlastnej značky, aby nedošlo k zavádzaniu budúcich zákazníkov. Rozhodnite sa sami, či budete používať existujúce slová alebo vymýšľať niečo nové (napríklad Pentium). Názov fotografického štúdia by mal byť na trhu súčasne nový a mal by sa presne zhodovať s poskytovanými službami.

2

Analyzujte svoje cieľové publikum a vytvorte všeobecný portrét klienta. Napríklad: muž / žena, 22-35 rokov, s vysokoškolským vzdelaním a stredným príjmom. V závislosti od veku a sociálneho stavu bude potrebné zvoliť typ názvu ateliéru - konzervatívnejší alebo naopak provokatívnejší. Zvážte, či je použitie cudzích slov vhodné, či bude takýto názov pre potenciálneho klienta jasný.

3

Po rozhodnutí o type mena môžete prejsť k najdôležitejšej časti - k výberu / hľadaniu správneho slova. Tu, okrem vlastného slovníka, stojí za to uchýliť sa k rôznym slovníkom - od vysvetľujúcich, frazeologických, synonymických až po cudzie. Sledujte, ako bude meno znieť v rôznych skloňoch (ako sa dostať do „Svet fotiek“, môžete si objednať v „Svet fotiek“, „Svet fotiek“ nemá konkurentov atď.) Venujte pozornosť fonozemantike názvu (jeho „zvuk“) - nemalo by byť odpudivé, dráždivé pre sluch. Pamätajte, že názov foto štúdia je „vizitka“ spoločnosti, ktorá začína svoju cestu na trhu.

Venujte pozornosť

Pokúste sa v názve nepoužívať čísla, vyvarujte sa príliš dlhých a nevysloviteľných slov.

Užitočné rady

Vyhľadajte krátke rezonančné slová, ktoré odrážajú podstatu služby. Zároveň sa snažte vyhnúť najviditeľnejším združeniam.

Odporúčaná