Obchodné riadenie

Ako pomenovať spoločnosť

Ako pomenovať spoločnosť

Video: Autizmus - výzva pre spoločnosť (Daniela Ostatníková) 2024, Júl

Video: Autizmus - výzva pre spoločnosť (Daniela Ostatníková) 2024, Júl
Anonim

Nájdenie názvu budúceho podniku je náročná úloha, od ktorej môže úspech vášho projektu do značnej miery závisieť. Celkovo si môžete slobodne vybrať akúkoľvek možnosť a na akomkoľvek princípe, s výnimkou mnohých legislatívnych obmedzení. Sloboda výberu však túto úlohu často len komplikuje.

Image

Budete potrebovať

  • - asociatívne myslenie;

  • - počítač;

  • - prístup na internet.

Návod na použitie

1

Špecialisti na pomenovanie (výber mien) sa domnievajú, že optimálny princíp, ktorý by mal byť základom tohto procesu, je založený na rozsahu podnikania. Názov by mal na ňu priamo odkazovať, ale mal by byť banálny, rozpoznateľný.

Kopírovanie známych značiek, najmä v oblasti, v ktorej plánujete pracovať sami, by nemalo byť. Pravdepodobne sú registrované ako ochranná známka, ktorej používanie jednoducho zakazujete. A ak nie, podnik s rovnakým menom so známou značkou, ktorý sa na nej nezúčastňuje, sa a priori považuje za solídny.

2

Základom pre nájdenie najlepšej možnosti názvu môže byť práca so slovníkom.

Dobrý výsledok sa zvyčajne dosiahne zvážením rôznych združení, ktoré vznikajú s profilom vašej spoločnosti a so špecifikami jej činností, ktoré zaujíma miesto na trhu, a cieľovou skupinou spotrebiteľov.

Súhlasíte, že nie je príliš rozumné nazývať „Elite“ alebo „Prestige“ lacnou reštauráciou a pohrebným domom - „Radosť“.

3

Často môžu byť relevantné ďalšie požiadavky na názov. Napríklad, ak činnosť budúceho podniku zahŕňa umiestňovanie do katalógov, ktoré sú vyplnené v abecednom poradí, je žiaduce, aby názov začínal jedným z prvých písmen, ideálne písmenom „a“.

4

Možnosti mena budú pekné, ak si chcete skontrolovať jedinečnosť pomocou služby „Overte sa a dodávateľ“ na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska. Stačí vyplniť iba pole pre meno a prejsť ho všetkými subjektmi federácie alebo v rozbaľovacom zozname vybrať iba svoje vlastné.

Ak vyhľadávanie prinesie niekoľko desiatok alebo dokonca stoviek výsledkov, stojí za zváženie, či hľadať inú možnosť.

5

Pre všetku zjavnú zložitosť nie je úloha taká nemožná, ako sa môže zdať. Okrem toho je veľmi pravdepodobné, že dobrá alternatíva sa nájde tam, kde sa hľadala najmenej.

Hlavnou vecou iba pri následných opatreniach je nezabúdať na to, že pri nedostatočnej pozornosti na kvalitu tovaru, výrobkov alebo služieb nepomôže ani ten správny názov.

Odporúčaná