obchodné

Ako pomenovať inštitúciu

Ako pomenovať inštitúciu

Video: Fašanguvaňia 2024, Júl

Video: Fašanguvaňia 2024, Júl
Anonim

Chystáte sa otvoriť reštauráciu, kaviareň, jedáleň alebo iné stravovacie zariadenie? Budete musieť vyriešiť veľa problémov s povolením, zvoliť si správne miesto, určiť cieľové publikum a formát budúcej inštitúcie. A samozrejme si pre neho vyberte správne meno. Tak, aby vaši budúci hostia rozumeli - táto reštaurácia alebo bar bol vytvorený práve pre nich. Ako nájsť rovnaké „svoje“ meno?

Image

Návod na použitie

1

Výber mena je ovplyvnený mnohými faktormi. Publikum, formát, cenová hladina, navrhovaný sortiment - po rozhodnutí o týchto veciach môžete začať vymýšľať meno. Je však lepšie vybrať si interiér a vytvoriť menu po konečnom výbere názvu vašej inštitúcie. Napríklad, ak sa rozhodnete nazvať pizzeriu „Mama Roma“, s najväčšou pravdepodobnosťou by ste mali urobiť interiér v štýle európskej krajiny a na menu sa zamerať na jedlá domácej talianskej kuchyne. Inštitúcia s názvom „Bella Roma“ si bude vyžadovať očarujúcu atmosféru a veľký sortiment trendových koktailov.

2

Monitorujte existujúce tituly. Nemali by ste si zvoliť názov reštaurácie, ktorý je veľmi podobný názvu konkurenčnej reštaurácie. Hostia budú zmätení. A, samozrejme, v žiadnom prípade nekopírujte meno, aj keď plánujete otvoriť v inom meste. Boli časy, keď majiteľ inštitúcie, ktorá bola otvorená, predtým žiadal meno, a reštaurátori boli nútení premenovať svoje zariadenia.

3

Ak ste sa usadili na cudzom mene, skontrolujte, ako to znie rusky. Meno, ktoré má v názve dokonalý význam a vyzerá krásne na znamenie, hostia jednoducho nedokážu prečítať správne. A niekedy v ruštine znie originálna a zaujímavá francúzska alebo nemecká fráza jednoducho smiešne.

4

Ak vás stále priťahuje cudzie meno, napíšte ho správne. V regiónoch je veľa inštitúcií, ktorých znaky sú písané gramatickými chybami. Pred registráciou názvu vašej reštaurácie alebo kaviarne si overte pravopis pomocou slovníka a lepšie si prečítajte pravidlá pravopisu u osoby, ktorá hovorí plynule v cudzom jazyku.

5

Zaujímavou možnosťou výberu mena je vyhlásenie verejnej súťaže. Je to oveľa lacnejšie ako pritiahnuť profesionálnych obchodníkov a výsledok je zvyčajne zaujímavejší. Súťaž by sa mala konať medzi cieľovým publikom vašej budúcej inštitúcie. Napríklad študenti z okolitých vzdelávacích inštitúcií vám pomôžu nájsť názov pre študentský bar. Myšlienka názvu rodinnej kaviarne bude navrhnutá na fóre, kde komunikujú mladé matky. Certifikát pre návštevu vašej budúcej reštaurácie môže byť cenou pre autora mena víťaza.

ako pomenovať kaviareň

Odporúčaná