ostatné

Ako vyhodnotiť investičný projekt

Ako vyhodnotiť investičný projekt

Video: Finálne vyhodnotenie výstupných projektov Lifbee Academy 2024, Júl

Video: Finálne vyhodnotenie výstupných projektov Lifbee Academy 2024, Júl
Anonim

Vyhodnotenie každého investičného projektu závisí od finančnej životaschopnosti celého podniku. Je potrebné zvážiť rôzne metódy analýzy používané na predpovedanie plánu kapitálových investícií.

Image

Návod na použitie

1

Použite metódu podmieneného zvýraznenia. Je vhodné, ak je projekt nezávislý od podniku. Na tento účel vystupuje ako samostatný právny subjekt so svojimi záväzkami a aktívami, nákladmi a výnosmi. Pomocou tejto techniky môžete vyhodnotiť efektívnosť rastu a finančnú životaschopnosť projektu. Predpokladá však chyby vo výpočtoch, ktoré sú spôsobené izoláciou investičného plánu.

2

Použite metódu analýzy zmien. Vykonajte výpočet iba prírastkov, ktoré projekt zavádza do podniku. Účelom tohto prístupu je porovnať rast čistých výnosov s výškou investícií potrebných na zvýšenie ziskov. Výhodou tejto metódy je jednoduchosť prípravy počiatočných údajov.

3

Vyhodnoťte projekt pomocou metódy join. Metóda spočíva vo vytvorení finančného plánu pre spoločnosť, ktorá tento investičný plán realizuje. Zahŕňa prognózu správy o zisku, peňažných tokoch a súvahe spoločnosti. V takom prípade musíte dobre poznať históriu podniku, aby ste mohli robiť podobné predpovede do budúcnosti.

4

Použite aj metódu prekrytia. Najprv zvážte samotný projekt, analyzujte jeho ekonomickú efektívnosť, finančnú životaschopnosť. Potom pripravte finančný plán organizácie, ale bez zohľadnenia investičného plánu. Potom skombinujte výsledky súčasného projektu a podnikových aktivít. Výsledky vám môžu povedať o finančnej životaschopnosti spoločnosti vzhľadom na investičný projekt.

5

Nakoniec porovnajte investičný projekt porovnaním. Podstatou metódy je najprv opísať rozpočtový plán podniku, ktorý realizuje projekt. Potom opíšte aktuálnu produkciu (okrem projektu). Na základe toho vyhodnotiť finančnú životaschopnosť spoločnosti vykonávajúcej investičný plán. Porovnať čistý príjem s a bez projektu. Rozdiel poskytne presné hodnotenie investičného projektu.

Užitočné rady

Zveriť hodnotenie finančnej situácie podniku niekomu, kto má dobré znalosti v štruktúre spoločnosti a pozná jej históriu.

Odporúčaná