ostatné

Ako vypracovať prepravnú zmluvu

Ako vypracovať prepravnú zmluvu

Video: LIVE: Na rovinu o financiách. Ako si upratať v peniazoch v roku 2020? 2024, Júl

Video: LIVE: Na rovinu o financiách. Ako si upratať v peniazoch v roku 2020? 2024, Júl
Anonim

Spoločnosti poskytujúce služby nákladnej dopravy musia uzavrieť zmluvy s protistranami. Predmetom transakcie budú práve tieto služby. Zmluva má právnu silu, je potrebné s jej vykonávaním zaobchádzať veľmi zodpovedne, pretože práve tento dokument upravuje vzťahy strán.

Image

Návod na použitie

1

Začať s plnením zmluvy uvedením dátumu, čísla a miesta vyhotovenia dokladu. V hlavnom texte najskôr napíšte meno účastníkov konania, ako aj dokumenty, podľa ktorých osoby konajú, napríklad charta spoločnosti, splnomocnenie, atď.

2

V prvom odseku zmluvy zadajte informácie o predmete transakcie. Tu tiež uveďte informácie o adresách nakládky a vykládky nákladu. Môžete tiež uviesť tieto podmienky: prítomnosť a vlastnosti prípravných, zmontovacích alebo nakladacích a vykladacích operácií.

3

V druhom odseku prediskutujte povinnosti strán. Napríklad zákazník súhlasí, že zaplatí za služby pred dátumom splatnosti. Dodávateľ musí dokončiť práce včas, zabezpečiť bezpečnosť prepravovaného majetku.

4

V nasledujúcom odseku uveďte informácie o hodnote transakcie a postupe platby. Napríklad môžete napísať, že práca sa vykoná až po vložení 50% vkladu. Zákazník musí zaplatiť faktúru v bankových údajoch uvedených v zmluve. Uveďte počet dní, počas ktorých musí zákazník vykonať poslednú platbu.

5

Ďalej vydajte odsek o zodpovednosti strán. Tu by ste mali napísať výšku pokuty a pokutu v prípade porušenia dodacej lehoty tovaru alebo zaplatenia faktúry. Sem tiež uveďte informácie o postupe pri riešení škôd na prepravovanom majetku.

6

Nezabudnite do zmluvy zahrnúť klauzulu o postupe riešenia sporov a fungovaní zmluvy. Ak chcete, aby sa automaticky obnovovala, vložte odsek do rozšírenia dokumentu. Ďalej napíšte podrobnosti strán, podpíšte dokument a opečiatkujte organizácie.

7

Môžete tiež urobiť prílohu k právnemu dokumentu. Zvyčajne uvádza názvy prepravovaného majetku, počet objektov a ich hodnotu. Dohoda musí odkazovať na tento zoznam.

Odporúčaná