obchodné

Ako získať generálneho riaditeľa

Ako získať generálneho riaditeľa

Video: Ako získať nových šampiónov slovenského priemyslu | Slovenská kooperačná burza 2020 ONLINE 2024, Júl

Video: Ako získať nových šampiónov slovenského priemyslu | Slovenská kooperačná burza 2020 ONLINE 2024, Júl
Anonim

V súlade so zákonom sa právnická osoba akejkoľvek formy vlastníctva, či už ide o uzavretú akciovú spoločnosť, OJSC alebo samostatného podnikateľa, musí zaregistrovať na daňovom úrade na adrese uvedenej ako právnická osoba. Po registrácii je spoločnosť zapísaná do Zjednoteného štátneho registra právnych subjektov (USRLE), ktorý okrem iných parametrov organizácie označuje aj jej generálneho riaditeľa. V prípade zmeny by sa USRLE malo vykonať do troch dní. Čo potrebujete na získanie generálneho riaditeľa?

Image

Návod na použitie

1

Pripravte si balík dokumentov potrebný pre návrh výkonného riaditeľa. Malo by obsahovať protokol alebo rozhodnutie valného zhromaždenia o vymenovaní generálneho riaditeľa, ktoré by mali podpísať všetci účastníci alebo iba predseda a tajomník zhromaždenia. K žiadosti priložte aj kópiu pasu generálneho riaditeľa, kópiu výpisu z podkladovej dokumentácie s informáciami o spoločnosti, jej zakladateľoch a generálnom riaditeľovi; kópia rozhodnutia alebo protokolu o založení podniku, kópia charty podniku.

2

Napíšte registračnému orgánu žiadosť o uvedenie vašej spoločnosti do registra.

3

Všetky poskytnuté kópie dokumentov spolu so žiadosťou musia byť overené notárom. Upozorňujeme, že notár je povinný požadovať od vás všetky originály zakladajúcich dokumentov a všetky osvedčenia o pridelení DIČ / KPP, UAH, PSRN a iné. Pred notárom si overte, aké dokumenty bude potrebovať.

4

Vezmite balík dokumentov spolu s sprievodným listom daňovému úradu a po zaregistrovaní spoločnosti a prijatí výpisu z registra získa jej generálny riaditeľ oficiálny štatút.

Venujte pozornosť

V súlade s federálnym zákonom z 1. júla 2002 č. 129-ФЗ „O štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“, až kým daňový úrad nedostane výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov potvrdzujúci registráciu podniku, nebude mať generálny riaditeľ oprávnenie právna sila, podobne ako jeho podpis. Z právneho hľadiska sa ujíma funkcie odo dňa, keď bol zapísaný do Registra právnických osôb zjednoteného štátu.

Spolkové právo „o štátnej registrácii právnických osôb a samostatných podnikateľov“ v roku 2019

Odporúčaná