Druhy činností

Ako získať NCO

Ako získať NCO
Anonim

Nezisková organizácia (nezisková organizácia) je organizácia, ktorá si za svoj cieľ nestanovuje zisk. NPO môžu byť vytvorené na ochranu zdravia, rozvoj športu a dosiahnutie vedeckých, vzdelávacích, manažérskych, kultúrnych, charitatívnych, sociálnych a iných cieľov.

Image

Budete potrebovať

  • - základné dokumenty;

  • - dokumenty fyzickej alebo právnickej osoby.

Návod na použitie

1

Ak chcete zaregistrovať neziskovú organizáciu, zvolate ustanovujúce zhromaždenie a potvrďte na ňom úmysel vytvoriť NPO a tiež prijať a schváliť Chartu a zakladajúce dokumenty: zakladateľská dohoda, dohoda o valnom zhromaždení alebo rozhodnutie vlastníka vytvoriť.

2

Zabezpečte, aby dokumenty obsahovali názov organizácie, postup a podmienky pre vstup a výstup do NPO, miesto inštitúcie, zdroje tvorby majetku a informácie o jej použití v prípade likvidácie organizácie.

3

Ak vytvárate neziskovú organizáciu ako jednotlivec, pripravte si nasledujúce dokumenty: dve kópie pasu; záručný list adresovaný registračnému orgánu. Zapíšte aj PSČ v mieste registrácie, zvážte aj názov NPO (toto je navrhovaný názov, v budúcnosti sa bude diskutovať na ministerstve spravodlivosti). Ak nie ste občanom Ruskej federácie, pripravte aj preklad osvedčeného notára na hlavný dokument preukazujúci totožnosť vo vašej krajine pobytu.

4

Ak ste právnická osoba a máte v úmysle zaregistrovať NPO, pripravte kópiu osvedčenia o registrácii právnickej osoby, kópiu osvedčenia, ktoré ste zaregistrovali na daňovom úrade. Rovnako ako výpis z zjednoteného registra právnických osôb (jeho predpísanie by nemalo presiahnuť 14 dní od dátumu prijatia), kópia prvých dvoch strán pasu generálneho riaditeľa, ako aj PSČ miesta registrácie.

5

Obráťte sa na územný orgán ministerstva spravodlivosti a poskytnite im súbor dokumentov na registráciu. Vykonajte zmeny a doplnenia dokumentov, ktoré bude ministerstvo spravodlivosti požadovať.

6

Počkajte dva týždne a získajte dokumenty, ktoré boli zaregistrované na ministerstve spravodlivosti a zapísané do daňovej evidencie (územná daňová inšpekcia musí registrovanú živnostenskú organizáciu zapísať do daňovej evidencie). Zaplaťte štátnu povinnosť za registráciu NPO vo výške 4 000 rubľov.

Venujte pozornosť

Ak bola NPO vytvorená pre zisk, zdaňuje sa všetok prijatý príjem, ako aj pokuty za daňové úniky.

Užitočné rady

Ak z nejakého dôvodu nemôžete sami vytvoriť NPO, kontaktujte právnika. Na registráciu neziskovej organizácie vás v závislosti od miesta registrácie požiadajú o 10 000 až 25 000 rubľov.

Odporúčaná