obchodné

Ako sa zaregistrovať jednotlivého podnikateľa

Ako sa zaregistrovať jednotlivého podnikateľa

Video: OPS112 Azure Stack HCI Hybrid is built-in: How does it really work? 2024, Júl

Video: OPS112 Azure Stack HCI Hybrid is built-in: How does it really work? 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete pre založenie firmy, musíte sa zaregistrovať u Federálnej daňovej služby. Máte dva spôsoby: otvoriť sa ako právnická osoba a ako samostatný podnikateľ. V prvom prípade je postup registrácie pomerne komplikovaný a časovo náročný, ale v druhom prípade je všetko jednoduché. Súkromný podnikateľ je tiež oslobodený od určitých druhov daní a účtovníctvo je v porovnaní s prvým prípadom zjednodušené. Ako sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ?

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - osvedčenie o DIČ.

Návod na použitie

1

Najskôr zhromaždte balík dokumentov, ktorý chcete ďalej predložiť daňovému úradu v mieste vášho bydliska. Pripojte tam kópie všetkých listov pasu (pokiaľ možno notársky overených, ale toto je voliteľné), zošite ich, očíslujte a pripojte k svojmu podpisu. Potom vytvorte kópiu certifikátu DIČ. Okrem toho musíte predložiť daňovému úradu a originály.

2

Zaplaťte v ktorejkoľvek pobočke Ruskej sporiteľne Rusku registračný poplatok, podrobnosti vám budú oznámené. Potom vyplňte žiadosť o štátnu registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa, ktorá má jednotný formulár č. Р12001. Ak chcete vyplniť formulár A formulára, rozhodnúť o type hospodárskej činnosti, uveďte tieto informácie vo forme kódu (môže ich byť niekoľko). Tiež sa rozhodnúť o daňovom systéme, môžete si vybrať všeobecný systém, zjednodušiť alebo použiť jednu daň z pripísaného príjmu pre určitý druh hospodárskej činnosti.

3

Túto žiadosť musíte podpísať za prítomnosti notárskej verejnosti, ktorá následne potvrdí pravosť vášho podpisu.

4

Potom zhromaždite všetky vyššie uvedené dokumenty a pripojte k nim priečinok priečinkov. Uveďte tiež svoje kontaktné údaje (môžete ich vyplniť na samostatnom hárku).

5

Potom odovzdajte všetky dokumenty daňovému úradu, ktorý sa nachádza v oblasti, v ktorej ste registrovaní. Po ich prijatí vám daňový inšpektor musí dať potvrdenie o prijatí dokumentácie.

6

Registrácia jednotlivého podnikateľa trvá päť pracovných dní, po ktorých musíte prísť na ten istý daňový úrad s pasom a potvrdenkou a získať osvedčenie o registrácii, oznámenie o registrácii, výpis z registra.

ako začať podnikať

Odporúčaná